Britannian Geraint Thomas varmisti käytännössä uransa ensimmäisen voiton maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajossa.

Thomas sijoittui kolmanneksi kilpailun viimeistä edellisellä etapilla, joka oli 31 km:n aika-ajo eli väliaikalähdöllä käyty kilpailu.

Etappivoitto meni Team Sunwebin Tom Dumoulinille ajalla 40:52. Team Skyn Chris Froome oli toinen sekunnin voittajasta ja Thomas kolmas 14 sekuntia kärjestä.

Thomasin etumatka kokonaiskilpailun toisena olevaan Dumouliniin oli ennen toiseksi viimeistä etappia yli kaksi minuuttia, joten Thomasin voitto ei lopulta ollut uhattuna missään vaiheessa. Lähinnä aika-ajossa kamppailtiin Tourin toisesta ja kolmannesta sijasta.

Dumoulin varmisti voitollaan kakkossijan. Toiseksi ajanut Froome onnistui nousemaan kolmanneksi ja pitämään kahdeksanneksi aika-ajossa sijoittuneen Primoz Roglicin takanaan kokonaiskilpailun neljäntenä.

Tänään Tourilla on vuorossa vielä perinteikäs ja juhlava päätösetappi Pariisiin.