Kestävyysjuoksun superlupaus palasi radalle, heti lupaava tulos 10 000 metrillä – ”Olisin varmaan rikkonut EM-rajan, jos olisi ollut selkä edessä”

© Kuva: Getty Images

Sitkeistä jalkavammoista kuntoutunut kestävyysjuoksulupaus Alisa Vainio hätyytteli kauden ensimmäisessä ratajuoksukisassaan jopa Berliinin EM-kilpailujen tulosrajaa.

20-vuotias Vainio voitti Jämsän karnevaaleilla naisten 10 000 metriä Suomen tämän kauden toiseksi nopeimmalla ajalla 33.54,37. EM-raja on 33.20,00.

– Alku sujui jopa liiankin helposti. Vastatuulessa yksin juostuna vauhti kuitenkin hiipui. Taivuin, mutta en katkennut. Olisin varmaan rikkonut EM-rajan, jos olisi ollut selkä edessä, Vainio sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Vainio oli juossut tällä kaudella ennen Jämsän karnevaaleja yhden puolimaratonin ja kympin maantiekisan. Hän harjoitteli talvella kuukauden Etelä-Afrikassa.

– Harjoitusleirillä kaikki sujui tosi hyvin. Olen pystynyt harjoittelemaan lähes koko vuoden terveenä. Tavoitteeni on pysyä edelleen terveenä ja juosta nousujohteinen kausi. EM-raja alittuu, jos on alittuakseen. Tärkeintä on nauttia juoksemisesta, Vainio totesi.

Lappeenrantalaisjuoksija muistetaan parhaiten vain 17-vuotiaana juoksemastaan hurjasta maratonajasta 2.33.24.

– Maraton voisi nytkin olla paras matka. Peruskuntoni on nyt parempi kuin koskaan, Vainio kertoi.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!