Viime aikoina pienoisen kohun keskellä ollut Etelä-Afrikan Caster Semenya esitti hurjan näytöksen Pariisin Timanttiliigan naisten 800 metrillä.

Lähdöstä maaliin kisaa johtanut Semenya täräytti pöytään matkan kaikkien aikojen tilaston neljänneksi nopeimman ajan 1.54,25. Eteläafrikkalaisen oma ennätys (1.55,16) parani samalla lähes sekunnilla.

Kisan teki erikoiseksi seikka, ettei siinä ollut lainkaan tavallisen aikaa tavoittelevan juoksun tapaan vauhdinpitäjää, eli jänistä.

– Oslossa emme olleet tyytyväisiä vauhtiin, joten sanoin järjestäjille etten halua jänistä tällä kertaa. En kuitenkaan odottanut ihan noin kovaa aikaa. Ajattelin alle 1.55:n olevan mahdollinen, mutta tämä oli mahtavaa, Semenya totesi Timanttiliigan virallisella sivulla.

800 metrillä on viimeksi juostu eilistä kovempaa lähes kymmenen vuotta sitten, kun Kenian Pamela Jelimo juoksi Zürichissa 1.54,01. Matkan kaikkien aikojen ykkösaika, Jarmila Kratochvilovan vuonna 1983 juoksema maailmanennätys on 1.53,28. Se on yleisurheilutilastojen vanhin ennätys miehet ja naiset mukaan lukien.