Nurmijärven Yleisurheilun 21-vuotias Oskari Lehtonen voitti Jämsänkosken pikajuoksukarnevaalin miesten 200 metrin juoksun uudella ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 20,88. Samalla hän rikkoi tulosrajan Berliinin EM-kilpailuihin.
Myös toiseksi sijoittunut Esbo IF:n Roope Saarinen onnistui ensi kerran urallaan juoksemaan alle 21 sekunnin. Saarisen aika oli 20,99. Myötätuulta juoksun aina mitattiin vain yksi metri sekunnissa. Kolmanneksi nopein suomalainen oli juniorisarjassa kilpaillut Kokkolan Työväen Urheilijoiden Konsta Alatupa, joka juoksi 2,3 sekuntimetrin myötätuuleen kelpo tuloksen 21,29.
Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kokenut Hanna-Maari Latvala voitti Jämsänkoskella sekä 100 että 200 metriä. Hänen voittoaikansa 200 metrillä oli 23,54, mikä olisi kauden kotimainen kärkitulos, ellei myötätuulta olisi ollut liiaksi. Latvalan kunto on sopivasti kohoamassa juuri Berliinin EM-kilpailuiden lähestyessä.
Latvala kamppaili loppusuoralla kolmea nuorta australialaista vastaan ja onnistui kuin onnistuikin pitämään heidät takanaan. Toiseksi nopein suomalainen Kuortaneen Kunnon Anna Hämäläinen hävisi Latvalalle miltei sekunnin ajallaan 24,37.
Luokan 54 paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti voitti miesten 200 metrin kelauksen ajalla 25,18. Tähden paras aika tänä kesänä on toistaiseksi 24,71, millä hän sijoittuu maailmantilastossa neljänneksi.
Lähde: Urheiluliiton tiedote