Teemu Narvi ei ujostellut hellekelissä aamutuimaan heitettyään keihään nuorten MM-karsintaa Tampereella. Hän heitti ensimmäisellään 71,47 ja toisella uransa toiseksi pisimmän heiton 73,52, joka rikkoi kirkkaasti 72 metrin karsintarajan.

– Tarkoitus oli heittää raja heti ensimmäisellä heitolla, mutta tulin siinä vähän hitaasti tuelle. Toinen heitto oli teknisesti parempi. Pääsin hyvin tuelta eteenpäin ja keihään kärki pysyi hyvin poskella, Narvi kertaili.

Varhainen herätys ja kilpaileminen aamutuimaan luonnisti hyvin. Narvi nousi ylös viiden jälkeen aamulla, söi aamiaisen ja meni verryttelemään.

– Kroppa oli yllättävänkin valmis kilpailuun, Narvi sanoi.

MM-karsinnassa Narvi ei säästellyt.

– Ihan kaikki oli pelissä noissa heitoissa. Ihan täysiä kilpailuheittoja ne olivat, Narvi kuvaili.

MM-finaalin tasoa Narvi ei halunnut ennustella.

– Lähden finaaliin heittämään omaa ennätystä. Katsotaan mihin se riittää.

Narvin valmentaja Petteri Piironen seurasi karsinta Ratinan katsomossa. Hän odotti hyvätasoista finaalia.

–75 metriä riittää mitaliin, muttei varmaan mestaruuteen. Siihen tarvitaan 77-78 metriä, Piironen arvio.

Vaikka Narvi itse piti toista heittoa hyvänä, valmentajan silmin siihen jäi parannettavaa. Se kertoi, että heittäjä on hyvässä vireessä.

– Se oli sellainen runttaus. Ensimmäinen heitto oli jopa parempi teknisesti, mutta siinä oli sellaista MM-kisojen käsijarrua päällä, Piironen viittasi jännitykseen.

– Se on positiivista, että Teemu heitti rajan rikki. Nyt vaan heittoon vähän lisää rentoutta ja väljyyttä, ja kun vauhti kulkee, tulos on hyvä. Teemu on hyvässä kunnossa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote