Suomen Urheiluliitto (SUL) on täydentänyt yleisurheilun EM-joukkuetta kahdella urheilijalla. Joukkueeseen valittiin IF VOMin moukarinheittäjä David Söderberg ja Kaipolan Vireen pituushyppääjä Kristian Pulli. Berliinissä 6.-12. elokuuta kilpailevassa joukkueessa on 41 urheilijaa.

Allergiavaivat ja virustauti kiusasivat Söderbergin harjoittelua keväällä ja kesällä. Hän avasi kilpailukauden sunnuntaina Helsingissä ja heitti 73,46. EM-kisojen tulosraja on 74 metriä. Sen Söderberg rikkoi viime kesänä heitettyään 75,53.

– Söderberg on ollut pitkään varma arvokilpailuheittäjä, ja kun virusinfektio on nyt hellittänyt, hänen kuntonsa nousee päivä päivältä, SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen linjasi valintaa.

Pullin kauden paras on 791, joka jää neljä senttiä EM-kisojen tulosrajasta 795. Hänellä on viime kesältä useampi tulosrajan ylittävä tulos mukaan lukien oma ennätys 807.

– Pulli on 25:s kesän EM-kisatilastossa, jossa on huomioitu vain kolme urheilijaa per maa. Minusta hän omaa potentiaalin olla EM-kisoissa finaalissa, Kemppainen sanoo.

Lähde: Urheiluliiton tiedote