Ella Junnilalle ensimmäiset aikuisten arvokilpailut toivat arvokasta kokemusta, vaikka tavoitteena ollutta finaalipaikkaa ei tullutkaan.

Ensimmäisten arvokisojen jännitys sotki hieman juoksua, mistä johtuen hyppy ei kulkenut toivotusti.

– Harmittaa. Olen pettynyt, koska oma tekeminen ei ollut nyt sitä hyvää perushyppäämistä, jota olen kesän aikana tehnyt, Junnila tuumi.

Junnila hyppäsi karsinnassa tuloksekseen 186, jonka hän ylitti kolmannellaan. Junnila ylitti 176 toisellaan, sitä ennen 181 ensimmäisellään.

– Kaksi ensimmäistä ei ollut hyviä, viimeinen oli tahtohyppy. Olin vaan päättänyt, että menen sen yli, Junnila kertoi korkeuden 186 yrityksistään.

Loppukilpailuun riitti 186 ensimmäisellä ylitettynä. Sillä tuloksella eteni kolme hyppääjää, yhdeksän hyppääjää ylitti 190. Junnila sanoi karsinnan tason yleisesti aika lailla olleen linjassa sen kanssa mitä se on aiemmin ollut.

Tällä kaudella roimasti seitsemällä sentillä ennätystään lukuihin 192 hilannut 19-vuotias hyppääjä analysoi tekemistään kriittisesti.

– Oma kunto on hyvä ja varmaan parempi kuin Joensuun ennätyshypyn aikaan, koska tehtiin harjoitusjakso ennen kisaa. Mutta jännitin, ja se näkyi hypyssä. Vauhtijuoksu oli kaikkiaan hieman liian kova, eikä se ollut sellainen rento ja hyvä kuin se on parhaimmillaan ollut, hän sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote