Suomen Lentopalloliiton kaksi vuotta sitten perustamaan kotimaisen lentopallon Hall of Fameen on nimetty kaksi uutta jäsentä.

Hall of Fameen nimettiin miesten maajoukkueen pitkäaikainen pelaaja Pekka Toppari, joka pelasi 263 maaottelua ja edusti Suomea kaksi kertaa niin MM- kuin EM-kisoissakin.

Toppari pelasi 273 SM-sarjan ottelua ja pelasi myös ammattilaisena espanjalaisessa Real Madridissa. Hänen kotimaisia seurojaan olivat Kauhavan Wisa, Kokkolan Tiikerit, Lentopalloseura Hesa, Seinäjoen Maila-Jussit ja Seinäjoen Kuutoset.

Topparilla on aina ollut positiivinen olemus ja hän on jatkanut lentopallon ja muun urheilun parissa aktiiviuran jälkeenkin.

Hall of Fameen nimettiin myös Lentopalloliiton entinen kilpailupäällikkö Lea Virmiala. Hän toimi kilpailupäällikkönä peräti 33 vuotta, 1965-1998, eli lentopallon suurimman nousukauden ajan. Virmialaa ei lajin ulkopuolella kovinkaan laajalti tunneta, mutta hän on oman aikansa ikoni lentopallopiireissä.

Hall of Fameen aiemmin valitut jäsenet:

Miespelaajat: Pentti Aallonen, Kari Kalin, Raimo Koskinen, Matti Lehtonen, Mauri Leppänen, Jouni Parkkali ja Jouko Juvonen.

Naispelaajat: Sari Korpi, Tiina Nurminen, Tuula Palonen, Mariliisa Salmi, Catarina Svenlin, Maarit Tähtinen ja Riitta Byckling.

Valmentaja: Reino Kosonen.

Vaikuttajat: Kainu Mikkola ja Taisto Heinonen.

Valinnat tekee Lentopalloliiton hallituksen nimeämä valintatoimikunta.

Valinnat julkistetaan kerran vuodessa ja pelaajien lisäksi Hall of Fameen voidaan valita myös valmentajia, erotuomareita ja vaikuttajia.

Lähde: Lentopalloliitto