Louise Jönsson ja Dayna ovat tämän vuoden junioreiden kouluratsastuksen kultamitalistit toisena päivänä tekemällään melko selvällä erolla seuraaviin. Lapsiratsastajissa kultaa nappasi ylivoimaisesti Tuisku Lamberg. Ponien mestariksi ratsasti Pinja Salmela tasaisen kilpailun jälkeen.

Juniorimestari Louise Jönsson on todella iloinen voitostaan.

– Tuntuu tosi hyvältä, varsinkin kun hevosella on melko pitkä sairasloma takana. Hevonen oli paljon rennompi tänään kuin ensimmäisenä päivänä. Olen tosi tyytyväinen käyntiohjelmaan, laukanvaihtoihin ja laukkasulkuihin. Taisimme tehdä parhaan tuloksemme tässä ohjelmassa, hieman alle 72 prosenttia.

Jönsson ratsastaa viimeistä vuottaan junioreissa, mutta jatkaa suoraan nuorten luokkiin. Dayna osaa ratsastajansa mukaan kaikki nuorten ratsastajien luokkien asiat. Ratsukkoa valmentaa Kikko Kalliokoski.

Kouluratsastuksen Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänä viikonloppuna Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa. Lauantaina mitalit pujotettiin juniorien (18 v.), lapsiratsastajien (12 – 14 v.) ja poniratsastajien (16 v.) kaulaan. He ratsastivat ensimmäisen osakilpailunsa perjantaina ja ratkaisevan toisen osakilpailunsa tänään lauantaina.

Lauantaina klo 14.30 kilpailunsa aloittavat myös seniorit ja klo 17 nuoret ratsastajat (21 v.). Senioreiden SM-finaali ratsastetaan sunnuntaina klo 13 alkaen. Nuoret ovat vuorossa jo klo 10 aamulla.

Lähde: Ratsastajainliiton tiedote