Motonet GP -sarjan päättävä Lappeenrannan kilpailu käydään huomenna Kimpisen kentällä. Mukana ovat Suomen kärkipään yleisurheilijat.

Keihäänheiton kotimaiset kärkinimet Antti Ruuskanen ja Oliver Helander ottavat mittaa Viron Magnus Kirtistä.

Kisojen toinen makupala on naisten 100 metrin aidat. Nooralotta Neziri hakee SE-aikaa Saksan Nadine Hildebrandin, Belgian Eline Beringsin sekä kotimaisen kärkikaartin Reetta Hurskeen, Annimari Korteen ja Lotta Haralan kirittämänä.

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kohtaa kotikentällään hyvätasoisen, kansainvälisen kilpailijakaartin, jonka ykkösnimi on EM-kisojen kuutonen, britti Nathan Douglas.

Alisa Vainio juoksee torstaina kotikentällään 5000 metriä. Oma ennätys on hiljattain Laitilassa alle 22-vuotiaiden SM-kisoissa juostu 15.51,94.

Mäkelä, Liipola, Raitanen, Kujanpää, Kortetmaa, Kööpikkä

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä hyppää Lappeenrannassa ensimmäisen kilpailunsa sitten Berliinin EM-kisojen. Sanna Nygårdin ohella Mäkelän vastustajien joukossa on Valko-Venäjän Irina Vaskouskaja, jonka ennätys on 14,19.

Hallitsevat Suomen mestarit Timo Kööpikkä ja Senja Mäkitörmä ovat mukana kuulakisoissa. Naisten kuulaa ryydittää Valko-Venäjän Alena Abramtshuk (18,11 tällä kaudella) ja miesten kisaa Hollannin Patrick Cronie (19,80) ja Valko-Venäjän Aleksi Nitshypar (20,43).

Moukarinheitossa kotimaan tilastokärkeä Henri Liipolaa kirittää kotimaisten haastajien ohella Valko-Venäjän Sjarhei Kalamojets. Hän on tällä kaudella heittänyt 78,13.

Seivästä Kimpisen kentällä taivuttavat kesän suomalaisnimet Urho Kujanpää, Tommi Holttinen ja Tomas Wecksten.

Miesten 5000 metrin kävelyssä matkan SE:n haltija, Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen kohtaa Aleksi Ojalan. Naisten 3000 metrin kävelyssä kamppaillaan maaottelupaikoista. Mukana ovat muiden muassa Hele Haapaniemi, Enni Nurmi, Elisa Neuvonen ja Tiia Kuikka.

Nuorten MM-voittaja 200 metrillä, Mägi 400 metrin aidoissa

Oskari Lehtonen, Roope Saarinen ja Viljami Kaasalainen juoksevat 200 metriä tasokkaassa kansainvälisessä seurassa, jonka kärkinimi on Tampereella heinäkuussa nuorten MM-tittelin voittanut britti Jona Efoloko.

Naisten 200 metrillä Anniina Kortetmaata, Aino Pulkkista ja Sara Francisia kirittää tänä vuonna 22,94 juossut britti Ashleigh Nelson.

Kansainvälistä vastusta löytyy myös miesten 800 ja 5000 merin juoksijoille. Kotimaan kärkinimistä 800 metriä juoksevat mm. Joonas Rinne, Markus Teijula ja Topi Raitanen.

5000 metrillä ovat mukana mm. Jaakko Piesanen, Ossi Kekki, Eero Saleva ja Eemil Helander.

Miesten 400 metrin aitojen suosikki on Viron Rasmus Mägi, joka juoksi hiljattain Berliinin EM-kisoissa kuudenneksi ajalla 48.75.

Kilpailun ensimmäinen yleisen sarjan laji on miesten moukari, joka alkaa kello 16.40.

Lähde: SUL tiedote