Yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä seitsenottelun hopeaa saalistanut Ison-Britannian Katarina Johnson-Thompson kertoo Guardianin haastattelussa menestyksensä olleen suuren tuskan ja uhrausten takana.

25-vuotias Johnson-Thompson kävi Berliinissä tiukan taistelun Euroopan mestaruudesta belgialaisen olympiavoittajan ja maailmanmestarin Nafissatou Thiamin kanssa. Britin ennätyspisteet 6 759 riittivät lopulta hopeaan vain 57 pisteen erolla mestari-Thiamiin.

Johnson-Thompson kertoo jonkun kommentoineen ottelua seuranneena päivänä, että hän näytti siltä kuin olisi jäänyt juuri auton yliajamaksi.

– Kirjaimellisesti nilkutin kylpyhuoneeseen viime lauantaina, yhden tunnin yöunien jälkeen. Jokaiseen osaan kehossani sattui kahden päivän kidutuksen jälkeen, kun olin puskenut itseäni äärirajoille. Se oli samanaikaisesti yksi parhaista tunteista maailmassa ja yksi pahimmista, Johnson-Thompson luonnehti.

Ennen EM-hopeaa Johnson-Thompson ehti tänä vuonna saavuttaa jo sisäratojen MM-kultaa viisiottelussa ja Kansanyhteisön mestaruuden seitsenottelussa. Kulunut vuosi on ollut myös henkisesti vaikea, sillä hänen isänsä Ricky kuoli viime marraskuussa.

– Olen ylpeä itsestäni, koska takana on vaikeita aikoja. Isäni kuitenkin kannusti minua eteenpäin tänä vuonna. Halusin alkaa voittamaan asioita. Halusin perheeni näkevän, että minulla menee hyvin. Uskon myös tehneeni niin, Johnson-Thompson kertoo.

Berliinin ennätyssarja oli huikea suoritus myös siinä valossa, että huhtikuun Kansanyhteisön kisoissa tulleen pohjevamman jälkeen britti aloitti hölkkäämisen vasta kesäkuuna alussa ja veti piikkarit jalkaan ensimmäistä kertaa Brittien karsintakisoissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

– Viimeisen kuukauden ajan olen yrittänyt raapia kasaan sitä, mitä minulta on jäänyt väliin. Ja sitä oli paljon.

25-vuotiaan Johnson-Thompsonin ja pian 24-vuotta täyttävän Thiamin voi odottaa muodostavan herkullisen taisteluparin seitsenottelussa tulevina vuosina huipentuen 2020 Tokion olympialaisiin. Thiam ei ole hävinnyt ottelussa toukokuun 2016 jälkeen, mutta Johnson-Thompson uskoo silti 7 000 pisteen rajan (7 013) puhkaisseen belgialaisen olevan voitettavissa.

– Kuka tahansa on voitettavissa, ja tunnen uskovani itseeni nyt. Seitsenottelussa voi tapahtua mitä tahansa. Minun täytyy vain keskittyä näyttämään parastani tulevaisuudessa, Johnson-Thompson totesi.

Lähde: Guardian.