Suomalaiskäsipyöräilijä Harri Sopanen on voittanut parapyöräilyn H1-luokan maailmancupin kokonaiskilpailun.

Sopanen varmisti voittonsa Baie-Comeaun osakilpailussa Kanadassa, jossa hän ajoi toiseksi. Sopanen jäi kilpailun voittajasta Sveitsin Benjamin Frühsta 48 sekuntia.

– Tuntui järjettömän vahvalta alusta asti, kroppa toimi paremmin kuin toissa päivän aika-ajossa. Nautin ajamisesta suunnattomasti ja pystyin tarkkailemaan kisan etenemistä.

– En lähtenyt ottamaan turhia riskejä ja puskemaan Beniä kiinni, koska asetelma oli selvä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ja sijoitus riitti kokonaiskisan voiton varmistamiseen, Sopanen iloitsi.

Baie-Comeaun reitillä on jyrkkä ja pitkä nousu, jonka jyrkkyys on aivan sääntöjen rajoilla.

– Teimme pyörään yhden teknisen muutoksen aika-ajokisan analysoinnin jälkeen, ja se oli osaltaan merkittävä tekijä tänään, mäki nousi paljon paremmin.

Sopasen koko kausi on sujunut mallikkaasti. Hänellä on tilillään SM-kulta, MM-pronssi ja nyt myös maailmancupin kokonaisvoitto.

– Nämä olivat tavoitteet kauteen lähdettäessä, mutta kyllä nälkää vielä riittää.

– Iso kiitos menestyksestä kotijoukoille, valmentajalle, paralympiakomitealle sekä meidän upealle maajoukkueelle. Meillä on huikea tekemisen meininki. Kummeli rules! Ja ilman Teppo Polvea en olisi tässä, se on fakta, Sopanen kehui.

Lähde: Pyöräilyliiton tiedote