Lentopallomaajoukkueen keskitorjuja Tommi Siirilä joutuu jättämään ensi viikolla alkavat EM-karsinnat väliin jalkavamman takia. Myös yleispelaaja Antti Siltala toipuu vielä jalkavammastaan muutaman viikon ajan.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo täydensi yleispelaajaosastoa kutsumalla mukaan Jan Heleniuksen, joka on maajoukkueessa pelannut aiemmin jo 64 maaottelua. Kahdeksan maaottelun Samuli Kaislasalo puolestaan sai siirron hakkurin paikalta keskitorjujaksi.

– Samulille tämä ei varmaankaan ole helppo tilanne, mutta hän uhrautuu joukkueen edun vuoksi hoitamaan keskitorjujan tehtäviä. Urpo Sivula ja Joonas Jokela hoitavat hakkurin homman, Sammelvuo kertoo.

– Yleispelaajia on ryhmässä mukana vielä viisi, joista yksi jää pois ensi viikonlopun Viro-maaotteluiden jälkeen.

– Siirilän loukkaantuminen oli tosi ikävä juttu. Hän sai pienen alaraajavamman sulkapalloa pelatessaan. Toivotaan, että hän pääsisi mukaan MM-kisoja edeltäviin Japani-otteluihin syyskuun alussa.

– Sitten kun EM-karsinnat ovat ohi, katsotaan joukkueen tilanne uudestaan tulevia MM-kisoja ajatellen.

Kolme Viro-ottelua Tallinnassa

Suomi pelaa viikonloppuna Tallinnassa kolme maaottelua Viroa vastaan. EM-karsinnat alkavat 18.8. vierasottelulla Tanskassa.

– Viro on kova joukkue ja pelit tulevat meille todella tarpeeseen. Me päästään nyt hyvässä vaiheessa pelaamaan nämä ottelut.

– Joukkueen osalta kaikki on aikataulussa ja EM-karsintoja kohti mennään. Hyvä että nämä pelit ovat lähellä Tallinnassa, niin ei mene matkustamiseen turhaa aikaa, Sammelvuo sanoo.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.