Suomen miesten joukkue lähtee Tampereen Ruotsi-otteluun haastajana.

Naisten maaottelu on tilastojen valossa tasainen. Ratinan stadionilla kilpaillaan iltavaloissa perjantaina ja lauantaina.

– Kyllä siinä tilastot unohtuvat, kun menee radalle. Maaottelu on aina uusi kilpailu, ja meillä on vielä kotietu. Ei tilastoja kannata tuijotella. Tekee vain kaikkensa, sanoo pikajuoksija Oskari Lehtonen.

Lehtonen kuten muutkin juoksijat ovat miesten maaottelussa paljon vartioina. Pika- ja aitajuoksuissa sekä kestävyysmatkoilla Ruotsi on tilastojen valossa vahvempi, muttei tyystin ylivertainen.

Lehtonen on 200 metrillä tilastokolmonen ennätyksellään 20,88, kun tilastosuosikki on 20,73 juossut Ruotsin mestari Felix Svensson.

– Tosi tiukka nippu on vastassa, mutta voitto on 200 metriltä otettavissa, ja omaa ennätystä lähden juoksemaan. Lappeenrannan juoksu näytti, että ennätykseen pitäisi olla mahdollisuuksia, hiljattain Lappeerannassa 20,89 pinkonut Lehtonen sanoo.

Lehtosen vahva syyskesän vire lupa hyvää myös miesten 4 x 100 metrin joukkueelle, joka juoksee Ratinassa samassa kokoonpanossa kuin Berliinin EM-kisoissa, jossa se oli kuudes Suomen ennätysajalla 38,92.

– On se aika siistiä juosta maaottelussa viestiä, kun tietää, että ihmiset seurasivat meitä myös Berliinin kisojen aikaan. Hyvää suoritusta haetaan ja kaikki ovat kyllä aivan innoissaan, Lehtonen vakuuttaa.

Lähde: SUL tiedote