Purjehduksen olympialuokkien MM-kilpailut tarjoilivat sunnuntaina reippaita puuskia ja Tuula Tenkasen ja Tuuli Petäjä-Sirénin onnistumiset. Tenkanen vei päivän toisessa Laser radial -lähdössä voiton ja nousi kokonaistilanteessa kuudenneksi. Näin hän jatkaa huomisen välipäivän jälkeen Tanskan Århusissa MM- ja olympiamaapaikkajahtia hyvästä asemasta.

– Pisteissä on aika tiukkaa, joten kilpailu on vielä ihan auki. Meitä on kultafinaalissa 60 purjehtijaa, ja 18 parhaalle maalle on jaossa olympiamaapaikat, Tenkanen sanoo.

Laser radial -purjehtija Monika Mikkola on kokonaistilanteessa 19:ntenä. Kaarle Tapperilla oli Laser standardissa haastavampi päivä, mutta hän on karsintasarjan päätteeksi mainiosti yhdeksäntenä.

– Minulla oli ensimmäisessä lähdössä ihan hyvät asemat, mutta tuuli kääntyikin oikealle ja olin vasemmalla. Toinen lähtö meni pieleen, sijat 13 ja 26 purjehtinut Tapper sanoo.

Tuuli Petäjä-Sirén teki vauhdikkaan paluun RS:X-radalle sijoittumalla kilpailun toisessa lähdössä kolmanneksi. Hän synnytti toisen lapsensa 11 viikkoa sitten ja ehti harjoitella ennen MM-kilpailuiden alkua kaksi kuukautta.

– Oli tosi hauska päästä kisaamaan pitkästä aikaa ja huomata, että silloin kun reitinvalinta osuu kohdalleen, niin rahkeeni riittävät pitkälle. Yksi päivä on nyt ajettu, ja kokonaisuudessaan lähtöjä on 14, joten paljon voi vielä tapahtua. Ihan hyvä startti viikkoon, 27:ntena oleva Petäjä-Sirén sanoo.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ovat 49er FX -luokassa kahden päivän jälkeen 26:ntena ja Ronja Grönblom ja Sara Ehrnrooth 28:ntena.

– Reitinvalintamme eivät menneet nappiin, mutta ihan hyvä fiilis on jatkaa kisaa, Ruskola ja Wulff kommentoivat.

Nacra17-venekunta Sinem Kurtbay/Janne Järvinen on kolmen lähdön jälkeen 25:ntenä. Finn- ja 470-luokissa oli sunnuntaina välipäivä.

Suomalaistulokset:

Maajoukkue:
Kaarle Tapper, Laser standard: 9. (13., 26.)
Tuula Tenkanen, Laser radial: 6. (11., 1.)
Monika Mikkola, Laser radial: 19. (13., 17,5. (yhtäaikainen maaliintulo))
Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra17: 25. (12., 15., 8.)
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 26. (14., 12.)
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 27. (17., 3., 20.)

Haastajat ja muut suomalaiset:
Ronja Grönblom/Sara Ehrnrooth, 49er FX: 28.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 53. (Tiimi joutui keskeyttämään Kronlöfin loukkaannuttua)
Anna Haavisto: 62.
Victor Silén/Christoffer Silén, 49er: 78.
Martin Mikkola/Markus Ihamuotila, 49er: 84.
Erica Partanen, Laser radial: 94.
Fredrik Westman, Laser standard: 95.
Nooa Laukkanen, Laser standard: 112.
Aleksi Tapper, Laser standard: 126.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry, tiedote