Valtteri Bottas Duathlon järjestettiin sunnuntaina 19.8. Lahdessa Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Kilpailuun osallistui 106 miestä, 35 naista ja 45 perhettä. Yleisöä paikalla oli kiitettävät 3500 ja tuo määrä levittäytyi reippaasti tapahtuma-alueelle sekä metsäreittien varrelle.

Miesten kisan voittajaksi kiri niin ikään viime vuoden voittaja Markus Vuorela ajalla 1:15:20, joka alitti hänen viime vuotisen aikansa 10 sekunnilla. Toiseksi tiukassa kilpailussa sijoittui Antti Kosonen ja kolmanneksi tuli Valtteri Repo.

Naisten sarjan voittoon kiiruhti Noora Kanerva ajalla 1:30:39. Toiseksi sijoittui viime vuoden voittaja Elisa Sihvola ja kolmas oli Niina Kosunen.

Valtteri Bottas paransi viime vuoden sijoitustaan yhdellä ollen 10:s ja omaa aikaansa lähes puolella minuutilla.

Päivän tavoite oli, että kaikilla on hauskaa ja että tehdään hyvä tapahtuma yhdessä. Siinä onnistuttiin. Itsellä oli tavoitteena parantaa viime vuoden omaa aikaani ja sen tein.

– On ollut mukava nähdä paljon iloisia kasvoja ja hymyjä ja paljon perheitä. Kiitos teille kaikille. Tällä tapahtumalla tehdään hyvää yhdessä, kiitteli Valtteri Bottas palkintojenjakoseremonian alussa osoittaen sanansa koko yleisölle.

Kaksinkertainen F1-sarjan maailmanmestari Mika Häkkinen osallistui kisaan osana kolmen hengen joukkuetta. Hyväntuulinen Häkkinen pyöräili kevyen näköisesti ja ilahdutti yleisöä matkan varrella heilutellen ja huikaten tervehdyksiä.

Häkkinen oli kilpailun jälkeen selvästi otettu tapahtuman luonteesta ja lupasi harkita tuloaan uudelleen ensi vuonna.

– Tämähän on urheilua parhaimmillaan. Yhdessäoloa perheen kesken ja hyvää kilpailua. Oli hienoa nähdä paljon perheitä täällä mukana ja tunnelmahan oli mitä mainioin, Häkkinen kertoili kisan jälkeen yhdessä perheen pienempien kanssa.