Seiväshyppääjä Wilma Murto ei ole antanut pienen flunssan ja sen jälkitautina tulleen poskiontelotulehduksen vaikuttaa EM-kisoihin valmistautumiseen.

– Yksi treeni jätettiin sen takia tekemättä, ihan varmuuden vuoksi, Murto sanoo.

Murto kuten EM-joukkuetoverinsa Minna Nikkanen on keskittynyt EM-kisojen viimeistelyharjoituksissa juoksemiseen.

– Molempien kanssa on yritetty saada hieman juoksunopeutta lisää. Se on seiväshypyn energian lähde, Murron ja Nikkasen valmentaja Jarno Koivunen muistuttaa.

Seiväshypyn EM-karsintakilpailu hypätään tiistai-iltana hellessäässä. Karsintaraja on 445. Sen Nikkanen meni hallikaudella. Kesän ulkoratakisojen paras on Kalevan kisoissa ylittynyt 435. Murto puolestaan ylitti Kalevan kisoissa kesän kotimaisen kärkituloksen 460.

– Olen tehnyt hyviä treenejä viimeiset pari viikkoa. Karsintarajan 445 on tiistaina tehtävissä, vaikka aika harvoin karsintarajaa on arvokisojen tarvinnut hypätä, Murto sanoo.

Nikkanen on saanut Kalevan kisojen aikaan juoksemista kiusanneen jalan iskiastyyppisen vaivan kuriin. Valmistautuminen EM-kisoihin on sujunut ilman takkuja.

– Pääsin aika nopeasti kiinni treeneihin. Puolitoista viikkoa olen voinut juosta täysillä ja eikä jalassa ole ollut mitään kiristyksiä. Finaaliin vaaditaan sinne 445:n huitteille menevä hyppy. Sitä lähden karsintaan hyppäämään, Nikkanen sanoo.

Lähde: SUL tiedote