Suomen Jami Äijänen otti tähänastisen uransa komeimman voiton viemällä nimiinsä Moskovassa pelatun Russia Openin. Loppuottelussa Äijänen kukisti Skotlannin Stuart MacGregorin erin 3-1.

Turnauksen neljänneksi sijoitetun Äijäsen tie loppuotteluun ja voittoon asti ei ollut helppo. Jo ensimmäisessä ottelussa Englannin Harry Falconer vei suomalaiselta erän.

Toisessa ottelussa Äijäsen jyvä oli jo kohdallaan, Englannin Miles Jenkins joutui tunnustamaan Järvenpäässä asuvan Äijäsen paremmakseen suoraan kolmessa erässä.

Välierissä vastaan asettui edellisessä pelissä Jamin pikkuveljen Mikon kaatanut Tsekin Martin Svec. Kova vääntö kääntyi suomalaiselle neljän erän taistelun jälkeen ja paikka loppuottelussa oli varmistettu.

Hallitseva Suomen Mestari Äijänen sai loppuottelussa vastaansa Skotlannin Stuart MacGregorin. Ensimmäisen erän alku oli tahmea, mutta tappioasemasta huolimatta Äijänen kampesi ensimmäisen erän voittoon. Toinen jatkui samaa rataa ja pisara voitonmakua taisi herahtaa kielelle. MacGregor löysi vielä yhden vaihteen takataskustaan ja vei kolmannen erän jatkopalloilla. Neljännessä alun tiukan taistelun jälkeen Äijänen karkasi muutaman pisteen etumatkalle, eikä enää päästänyt skottia hätyyttelemään. Erä 11-7 suomalaiselle ja Russia Openin palkintopokaali takan reunalle.

– Oli kova peli tänään ja tärkein juttu varmaan se, että uskoin voittoon koko ajan. Kaveri johti ensimmäistä erää 8-5 ja sain sen käännettyä. Hävisin kolmannen erän jatkopalloilla, mutta jaksoin uskoa siinäkin voittoon ja sieltä se onneksi tuli, Voittaja kommentoi hetki ottelun jälkeen.

– Tästä on hyvä jatkaa Helsingissä ensi viikolla pelattavaan Remeo Openiin.

Ensi viikolla pelataan siis Helsingissä Talihallissa 11000$ ammattilaisturnaus Remeo Open. Äijäsen lisäksi lasikopissa nähdään seitsemän muuta suomalaista.

Lähde: Squashliitto