Vielä joulukuun naisten MM-kisoissa Suomen kapteenina taistellut Nina Rantanen (os. Rantala) ilmoitti eilen Twitter-tilillään hyvästelevänsä liigakaukalot.

Rantanen on naisten liigan kaikkien aikojen pisteykkönen.

Rantanen ehti pelata naisten Salibandyliigassa 269 runkosarjan ottelua, joissa syntyi peräti 349 maalia ja 306 syöttöpistettä eli yhteensä 655 tehopistettä. Jäähyminuutteja kertyi samassa ajassa vain 70.

Ensimmäisillä kahdella liigakaudellaan 2005 – 2007 Nina Rantanen edusti huittislaista SBS Rupua, josta siirto Tampereelle Classiciin pohjusti menestystarinan.

Yhdellätoista kaudellaan Classicissa Rantanen ei jäänyt kertaakaan ilman mitalia, vaan kaappiin kasautui kahdeksan Suomen mestaruutta ja kolme SM-hopeaa. Kausilla 2007 – 2013 kimmelsi kuuden vuoden kultaputki.

Naisten maajoukkueessa Nina Rantanen pelasi 75 ottelua tehoilla 44+52=96. Hän oli taistelemassa Suomelle MM-hopeaa 2013, 2015 ja 2017.

Nina Rantanen

@nina_rantala
Nyt on tullut aika paketoida ura liigatasolla. On ollut uskomattoman hieno matka, päivääkään en vaihtaisi pois.Nyt on kuitenkin tullut aika antaa tilaa nuoremmille ja siirtyä sählyniiloileen katsomon puolelle. Halleilla varmasti törmäillään ❤
Kiitos❤
#salibandy
#floorball

Lähde: Salibandyliitto