Mestaruusliigan kärjessä täysin uusi tilanne: ”Voittajasta ei ollut viime kaudella hirveästi epäselvyyttä”

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö FC Inter VPS:stä selvää? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Miesten lentopallon Mestaruusliigassa nähdään tulevalla kaudella kaksi kovaa ennakkosuosikkia yli muiden. Hallitseva tuplamestari VaLePa Sastamala Tampere saa rinnalleen fuusioseura Savo Volleyn, jolta odotetaan kovaa panosta heti seuran ensimmäisellä kaudella.

VaLePa ei kuitenkaan ole missään nimessä heikentynyt, mutta kovan kokoonpanon miinuspuolena on ollut se, että lähes puolet joukkueesta on pelannut meneillään olevissa MM-kisoissa.

Olli Kunnari on jälleen VaLePan tärkeimpiä pelaajia, kun joukkue lähtee kohti Mestaruusliigaa ja Mestareiden liigaa. Se aloittaa kotimaisen liigakauden keskiviikkona Akaa Volleyn vieraana.

Millaista on lähteä jälleen hallitsevana tuplamestarina kauteen?

– Nyt on mielenkiintoinen kausi tulossa. Odotan tasaisempaa liigaa kuin viime kaudella.

Tarkoitatko sitä, että ette ole niin ylivoimaisia kuin viime kaudella?

– Viime kaudella ei itselläni ollut voittajasta missään vaiheessa hirveästi epäselvyyttä. Savo Volleylla on mielenkiintoinen porukka, joten on tietyssä mielessä enemmän pientä kutkutusta näin kauden alla. Meillä on omat haasteemme siinä, että meillä on paljon miehiä MM-kisoissa, ja saamme joukkueen kasaan vain päivää ennen kuin sarja alkaa. Alkukausi tulee olemaan oman pelin löytämistä. Katsotaan, missä vaiheessa peli löytyy. Toivottavasti se tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

Tarkoitus on siis olla parhaimmillaan keväällä?

– Toivottavasti ainakin. Silloin pitäisi olla. Toivottavasti saamme pelin jo europeleissä jonkinlaiseen kuosiin. Syyskauden isoimmat tavoitteet ovat europeleissä. Sinne pitäisi saada peli löytymään.

Eurokentät isona tavoitteena

VaLePa pelasi viime kaudella lentopallon Mestareiden liigan lohkovaiheessa, ja sen karsinnat alkavat lokakuussa. Ford Store Levoranta -nimellä tuossa kisassa pelaavan joukkueen ensimmäinen vastustaja on kivikova Istanbul BBSK.

Oletteko valmiita uhraamaan Mestaruusliigan pisteitä syyskaudella europelien kustannuksella?

– Emme lähde niitä missään nimessä uhraamaan, mutta meidän ottelutahdillamme joudumme pyörittämään kokoonpanoa enemmän kuin viime kaudella. Samat pelaajat eivät pelaa kaikkia pelejä. Seurakin on reagoinut hankkimalla pelaajia, jotta olisi miehistöä, jota pystytään kierrättämään. Se olisi tavoite. Nuorille pelaajille tulee enemmän peliaikaa. Tuleeko se pisteiden kustannuksella, se jää nähtäväksi. Jos menemme europeleissä jatkoon, niin pelejä tulee ihan tolkuton määrä. Se vaatii sitä, että välillä miehistö vaihtuu.

Tämä tilannehan tarkoittaa sitä, että sinunkin on oltava välillä penkillä.

– Ikääkin alkaa jo tulla, joten peleistä ja rasituksista ei palaudu enää samalla tavalla. Kun tulee pelejä ja reissuja, niin se vie omat veronsa. Vaikka vaihtokulmauksessa ei olekaan hääviä olla, niin sekin on ymmärrettävää, että en voi olla koko aikaa kentällä. Näiden asioiden kanssa mennään eteenpäin ja valmentaja tekee päätöksensä peluutuksesta. Se on hänen päänsärkynsä ja mennään sen mukaan.

Runko pysyi hyvin kasassa

VaLePan yleispelaajien tilanne on hyvä. Kunnari, viime kaudella vakuuttanut ruotsalainen Erik Sundberg ja MM-kisoissa yleispelaajan paikalla peliaikaa saanut Niko Suihkonen jatkavat seurassa. Urpo Sivula siirtyy myös yleispelaajaksi, ja hakkuriksi tuli yhdysvaltalainen Arvis Greene.

Markus Kaurto valloitti keskipelaajan seitsikkopaikan jo viime kaudella, ja toiseksi sentteriksi tuli Kanadan MM-kisapelaaja Daniel Jansen Van Doorn. Laatua ja vaadittua leveyttä materiaalista siis löytyy.

Mitä sanot joukkueen vahvistumisesta yleisesti?

– Vaikea sanoa, kun yhteisiä treenejä ei ole ollut. On niin erilaista treenata seitsemällä miehellä, kuin että saataisiin pelattua kuudella kuutta vastaan. On hyvin aikaista tehdä suuria julistuksia asian suhteen, mutta palapelin palat näyttävät hyvältä. Aika näyttää, saammeko lyötyä ne samaan laatikkoon.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Tekeekö FC Inter VPS:stä selvää? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!