Suomen jääpallomiehet kohtasi toistamiseen Ruotsin Uppsalan leirillä. Ruotsi vei tällä kertaa voiton 5-2. Puoliajalle mentiin Ruotsin 4-0 johdossa. Ruotsin kaikki maalit ensijaksolla syntyivät viiden minuutin sisällä parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Omaa peliä ei saatu suunnitellusti liikkeelle vasta kuin ensijakson loppuhetkillä. Toisella jaksolle Suomi tuli peliin mukaan huomattavasti paremmalla pelitemmolla. Suomen peliesitys varsinkin toisella jaksolla oli hyvä.

– Tehtiin niitä asioita joita yhdessä tauolla sovimme, kertoi valmentaja Ari Holopainen ottelun jälkeen.

Myös päävalmentaja Antti Parviainen oli tyytyväinen tappiosta huolimatta.

– Toinen jakso jätti hyvän mielen ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia tapahtumia, jatkoi Parviainen nopeaa analysointiaan ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla maalinpaikat sisään, niin olisimme olleet tasatilanteessa ja vieneet kyllä toisenkin ottelun oli koko joukkueen näkemys pukukopissa ottelun jälkeen. Suomen ensimmäisen maalin teki Tuomas Määttä ja toisen maalin maalitilin miesten maaotteluissa avannut Tero Liimatainen.

– Meille oli tapahtumassa ensikertalaisia neljä. Kaikkien suorituksiin valmennusjohto oli tyytyväisiä. Pikkuhiljaa hallitusti ajamme nuoria sisään näissä tapahtumissa. Pitää uskaltaa kokeilla ja antaa mahdollisuus. Sillä rakennetaan seuraavia vuosien tulevaisuutta maajoukkueemme osalta oli valmennusjohdon yhtenäinen näkemys otteluiden jälkeen.

Lauantaina Suomi voitti Ruotsin maalein 3-2.

Lähde: Tiedote