Niin miesten kuin naisten huippupesäpallo pysyy Oulussa. Superpesiksestä Ykköspesikseen pudonnut Lippo Pesis ei kuitenkaan tule jatkamaan toimintaansa, vaan Ykköspesiksen sarjapaikka siirtyy Pesäpalloliiton johtokunnan maanantaisella päätöksellä Oulun Lippo Juniorit ry:lle. Uuden järjestelyn taustalla ovat kokonaan uudet toimijat.

Oululaisten edustusjoukkueiden toimintaa pyörittämään on perustettu uusi osakeyhtiö Läpilyönti Oy, joka ottaa siipiensä suojiin tässä vaiheessa Lippo Junioreiden miesten ykköspesisjoukkueen. Alustavissa suunnitelmissa on ollut myös Oulun Lipottarien naisten superpesisjoukkueen toiminnan pyörittäminen yhteistyössä yhdistysten kanssa.

Osakeyhtiö ottaa vastatakseen erääntyviä maksuja Pesäpalloliitolle ja tuomarikuluja sekä palkkaturvan puolelta mahdollisia korvaamatta jääviä pelaajapalkkioita.

Vastaavasta järjestelystä on pesäpallossa ennakkotapaus. Vuonna 2009 sarjapaikka myönnettiin Puijon Pesis ry:lle vastaavin ehdoin.

Vahvalle juniorityölle jatkumo

Päätös on erittäin merkittävä koko oululaisen pesäpallon kannalta. Lippo Junioreiden A-pojat ovat voiton päässä Suomen mestaruudesta ja B-pojat pelaavat pronssiottelussa. Useita tulevaisuuden pelaajia on nousemassa ylimmille sarjatasoille tulevina vuosina.

– Päätös on todella merkittävä. Ilman ykköspesispaikkaa miesten edustustoiminta ja samalla junioreiden pelaajapolku olisivat hyvin todennäköisesti katkenneet täällä Oulussa. Silloin pelaajat olisivat joutuneet hakemaan pelipaikkaa muualta. Tämä päätös on tärkeä pohjoisen pesäpallon, junioripelaajien ja uskoakseni koko lajin kannalta, J-P Aarrekivi Oulun Lippo Junioreista toteaa.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote