Riihimäen Cocks avasi käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheen keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla komeasti, kun pistetili aukesi heti avausottelussa espanjalaisen Abanca Ademar Leonin pysähdyttyä 19-19 (13-11) -tasapeliin.

Cocks ei ennakkoasetelmista piitannut, vaan avasi räväkästi ja Nico Rönnberg sai nimiinsä seurahistorian ensimmäisen Mestarien liiga -maalin. Cocks karkasi avausjakson puolivälin alla jo neljän maalin karkumatkalle, piti vieraat takanaan tästä eteenpäinkin ja tauolle mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Todellinen jättiyllätys alkoi jo muhia ilmassa, kun numerot olivat Cocksille toisen jakson puolivälissä 18-14. Ademar kuroi kuitenkin eron nopeasti umpeen saatuaan jyvän kohdalleen, mutta ohi espanjalaiset eivät päässeet. Viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin vain kaksi maalia – yksi kummassakin kenttäpäädyssä ja näin ottelu päättyi pistejakoon lukemin 19-19.

EHF Champions League

@ehfcl
It's a draw for @RiihimakiCocks in their first #veluxehfcl group phase match, 19:19 against @ADEMARLEON.
A result like that and a goal like this from Teemu Tamminen prove the Finnish champions certainly belong at this level!

Avaa twiitti tästä.

Vaikka Cocks ei ollut ottelussa kertaakaan tappiolla, maistui historiallinen tasapeli miltei voitolta.

– Lähdimme peliin erittäin hyvin ja olen todella ylpeä pelaajista. Ihan uskomatonta, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas sanaili ottelun jälkeen.

– Toisella jaksolla emme pystyneet käyttämään maalipaikkojamme ja sen myötä emme pystyneet voittoon saakka venymään. Tasapeli on joka tapauksessa hieno tulos.

Lähde: Riihimäen Cocksin tiedote.