Lauantaina ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan superottelussa kehään nousee muuttunut mestari Anthony Joshua, ainakin mikäli hänen sparrikumppaniaan on uskominen.

Joshua kohtaa lauantaina Wembleyllä venäläisen Aleksandr Povetkinin, joka on pakollinen haastaja brittinyrkkeilijä Joshuan WBA-liiton MM-vyölle. Lauantain ottelussa ovat pelissä myös Joshuan WBA Super-, IBF-, WBO- ja IBO-tittelit.

Joshua otteli viimeksi maaliskuussa Joshua Parkeria vastaan. Ennen Parkerin kohtaamista Joshua oli voittanut kaikki 21 ammattilaisotteluaan tyrmäyksellä, mutta Parker pakotti mestarin ottelemaan täydet 12 erää. Raskaan sarjan nouseva tähti Martin Bakole on sparrannut Joshuaa ennen molempia otteluita. Bakolen mielestä Joshuan keskittyminen Parker-ottelussa ei ollut täysin kunnossa, mutta nyt tilanne on toinen.

– Näen että hän on tosissaan ja keskittynyt, hän tekee kovasti töitä. Uskon, että tällä kertaa se tulee olemaan erilaista, Bakole totesi Sky Sportsille.

Syy Joshuan uuteen asenteeseen löytyy vastustajasta. 39-vuotias Povetkin on odottanut pitkään mahdollisuutta iskeä MM-titteleistä. Venäläisen tyrmäyskoneen historiassa on ainoastaan yksi tappio, joka tuli vuonna 2013 silloista raskaan sarjan valtiasta Vladimir Klitshkoa vastaan.

– Minusta hän ottaa sen tosissaan siksi, että hän ottelee sellaista vastustajaa vastaan, joka on hävinnyt ainoastaan yhden ison ottelun. Hän on vakavissaan ja keskittynyt, Bakole totesi.

Joshuan ja Povetkinin ottelu lauantaina 22.9. on Suomessa katsottavissa Viaplayssa pay-per-view -mallilla.