Torstaiaamu valkeni Irlannissa harmaana ja sateisena. Suomi starttasi ensimmäisenä O’Meara Coursella, muttei saanut hyödynnettyä elintärkeää iskunpaikkaa. Vain lyönnin parannus eiliseen, ja yhteistuloksella +5 Suomi sijoittuu neljänkympin huonommalle puolelle. Toinen heikko päivä peräkkäin tukahdutti lopullisesti Suomen haaveet MM-mitaleista ja kärkisijoista.
Joukkueen +2 tulokseen laskettiin tänään Sami Välimäen 73 (E) ja Matias Honkalan 75 (+2) kierrokset. Veeti Mähönen pelasi 76 (+3) lyöntiä.
Olosuhteiltaan pieni tihkusade ja tyyni keli olivat tuloksen tekemisen puolella – griinit pehmenivät hiukan ja pitivät paremmin, mutta pysyivät nopeina.
– Yllättävänkin hyvät griinit tänään. Sain hyvän startin, olin -3 seitsemän väylän jälkeen, joukkueen parhaasta kierroksesta vastannut Sami Välimäki kertoi.
Keskivaiheilla muutama epäonnistunut suoritus teki nuoresta miehestä hyvin turhautuneen, mikä hyydytti tulosta. Välimäki korjasi tilannetta upottamalla 5-metrisen eaglen omalla 15. (oikea 6.) väylällään. Lopputulos par jätti kuitenkin hampaankoloon.
– Heikko fiilis jäi. Ehdottomasti kaikilla ollut paljon hyvää, mutta toisaalta liikaa huonoa. Meidän on lähdettävä karsimaan niistä huonoista – vähemmän bogeja ja lisää huolellisuutta, Välimäki tiivistää joukkueen kahden päivän suoritukset.
Matias Honkalastakaan ei ollut tänään parin alittajaksi O’Mearalla, sillä mies kävi omien laskujensa mukaan seitsemän kertaa bunkkerissa. Honkala esitti griinin ympäristössä useita mahtavia lähipelipelastuksia, mutta lyönti on saatava paremmin linjaan jos haluaa punaisille numeroille.
Päävalmentaja Fredrik Jendelid oli kierroksen jälkeen mietteliäs.
– Meidän täytyy saada homma kasaan kahdeksi viimeiseksi päiväksi, jotta voimme lähteä Irlannista edes jollain ylpeydellä. Pelaajat kyllä osaavat, mutta nyt virheet maksavat liikaa.”
Eniten kehitettävää Jendelid löytää lyhyistä raudoista ja puttaamisesta.
”Miesten tarvitsee lähestymisillä päästä lähemmäs yrittämään birdiejä, sitten puttaaminenkin paranee – nyt jäämme liian kauas.
Kärjessä birdie-iloittelut
Parhaat joukkueet ovat osanneet käyttää birdiepaikat molemmilla kentillä. Johtoon nousi Uusi-Seelanti tuloksella -20. Kotiyleisön mieliksi Irlanti porskuttaa edelleen Eisenhower Trophyn toisena tuloksella -19. Samassa tasatuloksessa ovat myös Thaimaa ja Tanska. Torstain suurimpia nousijoita oli Italia (-16), jonka Stefano Mazzoli pelasi 64 (-9). Entistä hurjemman tuloksesta teki sen, että Mazzoli teki 9 birdietä ensimmäiseen kymmeneen reikään.
Birdiejä ja alhaisia tuloksia siis on saavutettavissa. Suomen miehillä on potentiaalia ja varmasti myös motivaatiota hilata sijoitustaan huomattavasti ylöspäin tulostaululla kahden viimeisen päivän aikana.
Lähde: Golfliiton tiedote