Kurinalainen puolustuspelaaminen ja koko joukkueen erinomainen peli-ilme palkittiin 2-3 voitolla kauden ensimmäisessä jääpallon maaottelussa. Suomi sai otteluun hyvän alun pirteästi esiintyneen Emil Fedorovin laukoessa irtopallon kaaren tuntumasta maaliin. Pelikellon näyttäessä tällöin 02.41.

Ottelun alku oli viidentoista ensimmäisen minuutin aikana tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet rakensivat ajoittaa hienoja hyökkäyksiä, kunnes Christoffer Edlund tasoitti tilanteeksi 1-1 hienolla laukauksella. Molemmilla joukkueilla oli vielä ensimmäisellä jaksolla maalinpaikkoja, mutta tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Toinen puoliaika alkoi hienokseltaan Ruotsin painostuksella, kunnes Suomi sai taas pelirytmistä kiinni kun toista puoliaikaa oli pelattu 10 minuuttia. Tässä vaiheessa Ruotsi siirtyi Adam Giljamin maalilla 2-1 johtoon. Suomi sai taas vaihteen päälle Ruotsin maalin jälkeen ja otteet piristyivät. Suomen maalissa Jussi Aaltonen piti vieraat pelissä mukana Ruotsin rakentaessa vaarallisia maalipaikkoja. Onneksi takaiskuilta vältyttiin. Emil Fedorov aiheutti vastustajan puolustukselle jatkuvasti painetta määrätietoisilla murtautumisilla, kunnes 70 min kohdalla työ palkittiin Ruotsin puolustuksen joutuessa kaatamaan ”Empun”. Niko Nissinen tasoitti 2-2 lukemiksi rankkarista. Suomella oli jo tätä ennen mahdollisuus tasoitukseen, mutta Ruotsin maalissa Joel Othén sai torjuttua Suomen rankkarin.

Juho Liukkosen kolistellessa ylärimaa onnistui puolestaan Samuli Helavuori ja vei Suomen 2-3 johtoon hienolla laukauksella kaaren takaa.

Viimeinen kaksikymmentä minuuttia oli molemmilta joukkueilta kauden alkuun nähden ajoittaa hyvää peliä.

Elias Gillgren Suomen pakkina onnistui ensimmäisessä miesten maaottelussa hyvin ja saikin kiitosta valmentajakaksikolta. Myös Emil Fedorovin erittäin hyvä karvauspeli teki vaikutuksen valmennusjohtoon.

– Ruotsi ei ollut tänään huono vaan me pelasimme täysin suunnitelmien mukaan. Kurinalaisuus ja koko joukkueen tahtotila ratkaisi tänään voiton meille, kertoi päävalmentaja Antti Parviainen tyytyväisenä ottelun jälkeen.

– Jokainen voitettu ottelu vie meitä kansainvälisellä tasolla eteenpäin joukkueena, jatkoi valmentaja Ari Holopainen.

– Nyt alamme keskittyä jo huomiseen kohtaamiseen.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat huomenna uudelleen klo 10.00.

Lähde: Tiedote