TPS on ennakkosuosikki heikon alkukauden pelanneen Nokian KrP:n vieraana – ”Nimellisesti paljon kovempi kuin viime vuonna”

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö FC Inter VPS:stä selvää? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Viime kauden pronssijoukkue Nokian KrP on saanut huonon alun tämän kauden miesten Salibandyliigassa. Joukkue on hävinnyt kaksi ensimmäistä peliään maalierolla 11-19. Maanantaina joukkue kohtaa täksi kaudeksi muun muassa Miko Kailialalla, Juuso Alinilla ja Janne Hoikkasella vahvistuneen Turun Palloseuran.

Viime kauden päätteeksi Happeen paidassa upean liigauransa lopettanut Veli-Matti Hynynen ennakoi SuomiUrheilulle illan ottelua.

Veli-Matti Hynynen, onko nokialaisten surkea alkukausi yllättänyt sinut?

– On yllättänyt. Ehdottomasti.

Onko TPS selvä ennakkosuosikki illan ottelussa?

– He varmaan taistelevat sarjassa samoista sijoista. Jos KrP pelaa niin kuin kaksi ensimmäistä peliään, niin heillä ei ole Tepsiä vastaan mitään palaa. TPS:lla on aika kova nippu tänä vuonna. Nimellisesti paljon kovempi kuin viime vuonna.

– En usko, että TPS häviää kahta peliä putkeen. Nokia on yllättävän paha paikka pelata, mutta alkukauden huonot otteet puhuvat sen puolesta, että TPS on selvä ennakkosuosikki. KrP:llä on puolustuspelinsä kanssa vielä tekemistä, liigaurallaan 303 runkosarjamaalia ampunut Hynynen ennakoi.

Turkulaisia on hypetetty syksyn aikana paljon. Voivatko he yltää keväällä jopa finaaleihin asti?

– Tietyllä tavalla joo. Jos he vetävät hyvin yhteen, niin heillä on mahdollisuudet. Taistelu kolmannesta sijasta voi olla aika realistinen heidän kohdallaan.

Pelasit KrP:n riveissä kahden kauden verran (2009-2011), onko sinulle jäänyt sympatioita seuraa kohtaan?

– Totta kai. Siellä kaikki toimi hyvin. Se on Happeen lisäksi se toinen seura, jossa olen pelannut. Minulla on niitä molempia kohtaan sympatiat jäljellä. Eli jos tänään pitäisi toivoa voittoa jommalle kummalle KrP:lle vai Tepsille, niin tietysti toivoisin KrP:n voittoa.

KrP voitti viime vuonna liigassa hienosti pronssia. Voidaanko joukkue laskea jo liigan suuriin?

– Ei voi sanoa, että seura kuuluisi liigan suurin. Siihen on vielä muutama vuosi työtä edessä.

– Ehkä siitä kuvitellaan vielä, että seura ei ole niin urheilullinen ja siellä hoidetaan asiat vähän sinne päin. Kyllä siellä minun mielestäni asiat hoidettiin silti ihan hyvin ja palkkaakin sai, Suomen mestaruuden, kaksi hopeaa ja kertaalleen pronssia uralaan voittanut Hynynen kertoo.

Nokian KrP:n ja TPS:n välinen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä klo 18.25 alkaen Ruutu+ -palvelusta.

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Tekeekö FC Inter VPS:stä selvää? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!