Kansainvälinen nyrkkeilyliitto Aiba on valitsemassa itselleen uutta puheenjohtajaa. Tähän saakka kisassa on ollut vain yksi ehdokas, uzbekistanilainen Gafur Rahimov, mutta nyt hän sai haastajan kazakstanilaisesta Serik Konakbajevista.

Rahimov on tällä hetkellä kohun keskellä, koska mies on yhdistetty kansainväliseen huumekauppaan ja hän on USA:n pakotelistalla. Kansainvälinen olympiakomitea on jopa uhannut tiputtaa nyrkkeilyn Tokion kesäolympialaisten ohjelmasta, jollei Aiba saa hallintoaan kuntoon.

Konakbajevin valinnan tiellä oli aiemmin Aiban ilmoitus siitä, ettei mies ollut määräaikaan mennessä toimittanut hyväksyttävää hakemusta tehtävään. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS hyväksyi kuitenkin Konakbajevin valituksen ja mies pääsee puheenjohtajakisaan mukaan.

KOK on ilmaissut, että se ottaa kantaa nyrkkeilyn asemaan olympialajina vasta Aiban puheenjohtajavalinnan jälkeen.