Keihäänheittäjän pitkään vaivannut sivusidevamma selätetty – ”Pystyin talvella heittämään ihan pitkällekin”

© Kuva: Getty Images

Keihäänheittäjä Toni Kerästä pitkään kiusannut kyynärpään sivusidevamma on korjattu leikkauksella, ja lahjakkaan heittäjän ajatukset ovat jo tukevasti kiertymässä peruskuntoharjoitteluun.

Keräseltä, 20, kesän kilpailukausi oli sisukas esitys. Heittokäden sivuside repesi jo toissa kesänä, eikä se parantunut levolla, kuten silloin ounasteltiin.

– Sain silloin syksyllä ohjeet, että käden pitäisi parantua levolla, eikä sitä leikattu. Pystyin talvella heittämään ihan pitkällekin, mutta kevään toisella leirillä huhtikuussa sivuside meni uudestaan, Keränen muistelee Urheiluliiton sivujen mukaan.

Viime kesänä Keränen pystyi kilpailemaan, mutta heittoharjoittelu jäi olemattomiin. Tilastoihin kirjattiin silti ennätyksellä 78,86 irronnut Kalevan kisojen hopea sekä 22-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet.

– Ensimmäisissä kisoissa pystyin tekemään 1-2 heittoa, mutta pikkuhiljaa sain lisättyä heittojen määrää, ja kun sivuside meni jossain vaiheessa kokonaan poikki, loppukesän kisoissa heitin kaikki heitot.

Ortopedi Harri Panula korjasi sivusiteen alkusyksystä. Operaatio sujui ilman takaiskuja.

– Jännesiirre sinne tehtiin, eikä yllätyksiä löytynyt. Kädessä on vielä tuki. Saan sen pois kahden viikon päästä, Keränen kertoo.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.