Kuopio päihitti Turun – Suunnistusliitto hakee lajin MM-kisoja vuodeksi 2023 tai 2025

© Kuva: Suomen Suunnistusliitto
Suomi voittaa Ruotsin - lunasta jättikerroin 30,00

Suunnistusliitto yrittää saada lajin MM-kisat Suomeen joko vuodeksi 2023 tai 2025. Kisat halutaan järjestää Kuopiossa ja kisakylä olisi puolestaan Tahkon ympäristössä. Myös Turku oli vahvasti ehdolla kisakaupungiksi.

– Molemmilta löytyy MM-kriteerit täyttävät kilpailumaastot ja vahvaa osaamista kisajärjestelyistä. Kuopion valinnassa painottuivat muun muassa Tahko valmiina kisakylänä ja kaupungin osoittama vahva tuki heti haun alkuvaiheessa, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki perusteli ratkaisua liiton tiedotteessa.

Hakemus menee eteenpäin kansainvälisille tahoille tämän vuoden lopulla. Kisojen järjestäväksi seuraksi on ehdotettu Kuopion Suunnistajia.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Suomi voittaa Ruotsin - lunasta jättikerroin 30,00