Uinnin maailmancupin neljäs osakilpailu käynnistyi torstaina Budapestin hulppealla Duna Arenalla. Suomalaisuimareista kaksi eteni ensimmäisen illan finaaleihin. Riku Pöytäkivi sijoittui sadan metrin perhosessa kuudenneksi. Helsingfors Simsällskapin edustajan vauhti kohentui viime viikon Eindhovenin osakilpailusta lukemiin 51,34, mikä uupui enää 0,17 sekuntia hänen viime syksyisestä SE-vauhdistaan.
SC Vuokatin Jenna Laukkanen urakoi torstaina kaksi matkaa ja eteni molemmissa finaalikahdeksikkoon. Myös Laukkasen uinti oli viikon takaista Eindhovenin kisaa lennokkaampaa. Sadan metrin sekauinnissa sijoitus oli seitsemäs ajalla 59,77 ja 200 metrin rintauinnissa kahdeksas lukemin 2.25,60.
Cetus Espoon Ari-Pekka Liukkonen karsiutui päämatkallaan 50 metrin vapaassa finaalista. 21,84 riitti kymmenennelle sijalle 0,27 sekunnin marginaalilla viimeisestä finaalipaikasta.
Lähde: Uimaliiton tiedote