Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo kiusasi kaksi erää Euroopan lentopallomarkkinoita viime vuodet hallinnutta Zenit Kazania Venäjän Superliigassa.

Iso karhu jäi vielä kuitenkin kaatamatta, koska loppunumerot olivat Kazanille 3-1 (25-19, 27-25, 20-25, 25-16).

– Meillä oli avaimet yllättää Kazanissa, mutta hyökkäyspelimme ei riittänyt. Olimme hieman kiireisiä ottelun alkupuolen, ennen kuin pelimme rauhoittui ja parani. Neljäs erä tukehtui sitten Kazanin Artem Volvichin hyppyleijaan, Sammelvuo summasi Lentopalloliitolle.

Kemerovon Lauri Kerminen nosti ottelussa 16 syöttöä ilman virheitä (56 %). Kemerovon kausi jatkuu ensi viikonloppuna Venäjän Cupin välieräturnauksella Surgutissa. Neljästä joukkueesta vain voittaja selviytyy joulukuun puolivälissä Kazanissa pelattavaan lopputurnaukseen.