Miesten käsipallomaajoukkue avasi EM-karsinnat ennakkoon erittäin vaikealla ottelulla Tsekin vieraana. Suomi taisteli erinomaisesti Plzenissä pelatussa ottelussa, mutta loppulukemat kirjattiin Tsekin eduksi 31-27 (15-12).

Suomi kävi ottelun alussa johdossa tilanteessa 1-2 ja vielä numeroissa 5-6, mutta jakson loppua kohden Tsekki otti peliä enemmän haltuunsa. Mitään repeämistä numeroissa ei kuitenkaan tapahtunut ja tauolle mentäessä Suomi oli vielä hyvin kolmen maalin tuntumassa.

Heti tauon jälkeen Tsekki näytti jo olevan karkaamassa, mutta Suomi taisteli itsensä takaisin peliin mukaan. Sama haitariliike jatkui läpi toisen jakson. Suomi nousi kerta toisensa jälkeen isäntien tuntumaan ja reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua eroa oli vain kaksi maalia Tsekin hyväksi. Lopun isännät kuitenkin hoitivat varmasti ja ottivat karsinnan avauspisteet.

Tappiosta huolimatta Suomen pelissä oli paljon hyvää. Maalivahti Mikael Mäkelä pelasi erinomaisen ottelun ja koko joukkueen pelaamista leimasi peräänantamaton taistelu.

Päävalmentaja Kaj Kekki kiitteli pelaajiaan hyvästä esityksestä ottelun jälkeen.

– Jos häviää neljällä maalilla, niin silloin on kuitenkin aika lähellä. En sitten tiedä harmittaako enemmän tällainen tappio vai se että tulisi selkään 15 maalilla, Kekki sanoi.

– Olosuhteisiin nähden pelasimme hyvin. Meiltä puuttuu pelaajia ja kansainvälisen tason oikea takamies. Siinä pelanneet Oscar Kihlstedt ja Benny Broman suoriutuivat kuitenkin erittäin hyvin. 27 maalia tällaisessa ottelussa on hyvä, puolustusta pitää vielä parantaa, vaikka ihan miehekäs esitys tämä puolustuksellisestikin oli. Kaiken kaikkiaan hyvä taistelu joukkueelta.

Suomi kohtaa toisessa EM-karsintaottelussaan Valko-Venäjän Vantaan Energia Areenalla lauantaina 27.10. kello 16.00.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote