Keihäänheittäjä Topias Laineesta tuli Buenos Airesissa historian ensimmäinen suomalainen Nuorten kesäolympialaisten kultamitalisti ja kuudes suomalainen mitalisti.

Poikien keihäskisa ratkesi kahden kilpailun yhteistuloksella. Laine voitti toisen kilpailun ennätyksellään 78,75 ja oli ensimmäisessä kilpailussa kolmas tuloksella 74,57. Yhteistulosta kertyi 153,42.

– En tiedä mitä sanoa, olen niin iloinen, Laine hehkutti.

Laine paransi toisessa kilpailussa ennätystään yli kaksi metriä ja nousi 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi.

– Oli jännät paikat, kun heitin kilpailun ensimmäisenä. Piti vielä omien suoritusten jälkeen katsoa koko kierros loppuun ennen kuin sijoitus varmistui. Hyviä heittoja ne olivat, nyt en pysty muuta sanomaan, Laine kertaili Urheiluliiton sivuilla.