Rovaniemen Suomen cupin sprinttihiihdossa koettiin hämmentävä tilanne, kun Krista Pärmäkoski löysäili alkuerissä tahallaan. Hän päästi kaksi hiihtäjää ohitseen maalisuoralla, joista toinen oli seuratoveri Maaret Pajunoja. Lue lisää.

Jos Suomen hiihtoliitto noudattaa omia sääntöjään kirjaimellisesti, pitäisi Pärmäkosken toiminta johtaa kilpailukieltoon.

Nainen nimittäin myönsi kilpailun jälkeen löysänneensä tahallaan säästääkseen kroppaansa. Olisi ollut fiksumpaa, että Pärmäkoski olisi hiihtänyt karsinnassa ja jättänyt pudotuskisan kokonaan väliin. Näin olisi vältytty vedonlyöntiselkkauksilta.

Paitsi että ennakkosuosikin löysäily johti monen vedonlyöjän tappioon, hiihtäjä myös rikkoi Suomen hiihtoliiton kilpailusääntöjä.

”Urheilutoiminnan eettinen lähtökohta on, että kilpailijat, joukkueet ja seurat pyrkivät kilpailutilanteessa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Urheilija, joka osallistuu tulosten sopimiseen, asetetaan määräajaksi toimintakieltoon”, sääntöjen pykälässä lukee.

Jos Pärmäksoken todetaan etukäteen sopineen Pajunojan kanssa loppusuoran tapahtumista, voi kilpailusta tulla jälkiseuraamuksia.