Naisten lentopallon Mestaruusliigan viime kevään pronssijoukkue LP Kangasala on ennen tulevaa viikonloppua liigan ainoa tappioton joukkue. Se on kohdannut viime talven cupfinalisti Pölkky Kuusamoa lukuun ottamatta kaikki joukkueet, ja kokenut 3-2 -voitoilla pistemenetykset vain hallitsevalle mestarille Hämeenlinnan Lentopallokerholle ja Nurmon Jymylle. Pölkkyä vastaan sunnuntaina pelattavaan kotiotteluunsa se lähtee kuitenkin tappio niskassaan, sillä Oriveden Ponnistus kaatoi Kangasalan tällä viikolla Suomen Cupissa 3-2.

– Kova peli tulossa, ja joukkue osaa valmistautua henkisesti siihen. Keskiviikon tappio oli joukkueelle herätys, että keskinkertaisella suorittamisella tulos ei ole hyvä. Pääsemme lähtemään iskukykyisenä, sanoo liigassa ennen viikonloppua toisena olevan LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen SuomiUrheilu-sivustolle.

Viikon cup-ottelu oli samalla joukkueen tuoreen vahvistuksen, 192-senttisen amerikkalaishakkuri Nikki Taylorin ensimmäinen peli Kangasalan riveissä.

– Hän on pitkä tyttö ja potentiaali on kova. Hän on hieman keskenkuntoinen, mutta ajatuksemme oli, että hakkurin paikalle tarvitaan kevääksi varma ja hyvä pallontappaja. Hän väläytteli jo keskiviikkona, ja nyt alamme saada hänestä varmasti enemmän irti. Meillä ei ole mikään kiire hänen kanssaan, emmekä lähde arvioimaan häntä yksittäisten pelien kautta, Keränen sanoo.

Taylorin tasosta ja potentiaalista kertoo se, että hän pelasi viime keväänä seitsemän viikkoa Italian kivikovassa Serie A1 -liigassa Filottranon joukkueessa. Käynti saapasmaassa oli kuitenkin myös tuhota koko Havaijin yliopistossa sitä ennen pelanneen ja opiskelleen Taylorin uran.

– Hänelle jäi Italian reissusta huono maku. Se oli hänen ensimmäinen ammattilaissopimuksensa ja hän ajatteli, että lähteekö sen perusteella ammattilaiseksi ollenkaan. Pelillisesti Italian taso on kova, mutta muuten hänelle jäi sieltä huonot kokemukset. Meidän pelaajistamme Mita Uiato ja Kayla Haneline olivat pelanneet hänen kanssaan aiemmin samassa joukkueessa ja sitäkin kautta hän innostui, Keränen kertoo.

– Pidin hänen kanssaan pitkän videopuhelun, jossa kerroin toimintatavoistamme ja omasta valmennusfilosofiastani. Hän näki, että tämä on hyvä mahdollisuus lähteä rakentamaan uraa.

Keräsen odotukset Tayloria kohtaa ovat kovat. Myös kotimaan liigassa tarvitaan nykyään raakaa pallontappamisvoimaa.

– Potentiaalia on siihen, että hän on ihan kärkipään pelaaja omalla pelipaikallaan. Naisten lentopallo on onneksi mennyt viime vuosina liigassakin siihen suuntaan, että joka joukkueella on hakkuri. Enää ei mennä vain yleispelaajien kautta ja pidetä hakkuria ikään kuin piilossa. Liigassakin hakkuripelaamista on alkanut olla, ja kaikkien on pitänyt siihen reagoida.

Pölkyllä on ohjelmassa tuplaviikonloppu, sillä se kohtaa jo lauantaina vieraissa kestomenestyjä LP Viestin.

– Heillä on ollut hieman ailahtelua tällä kaudella, johtuen taas varmasti pitkistä matkustamisistakin, mutta parhaimmillaan he tappelevat finaalipaikasta ja mikseivät Suomen mestaruudestakin. Kärkipään joukkue sieltä tulee vastaan, Keränen sanoo.

LP Kangasala-Pölkky Kuusamo nähdään sunnuntaina Ruutu-palvelussa suorana lähetyksenä alkaen kello 16.50.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

 

Kuva: Kuva: LP Kangasala/ Pertti Flinck