Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-170) ja Henri Laaksonen (kaksinpelin ATP-158) kruunasivat hienon viikkonsa $75,000 ATP Challenger -turnauksessa Yhdysvaltojen Charlottesvillessä nostamalla mestaruuspokaalin ilmaan.
Heliövaara/Laaksonen olivat elementissään kovillla sisäkentillä pelatussa turnauksessa. Sijoittamaton pari eteni kolmella voitolla loppuotteluun. Välierissä he voittivat Darian Kingin (BAR) ja Evan Kingin (USA) vakuuttavasti 6-2, 6-2.
– Kaikki meni lähes täydellisesti. Molemmat syötimme tosi hyvin ja lisäksi omalta osalta lentopelaaminen oli terävää sekä palautuspeli virheetöntä. Kirjaimellisesti siis tein nolla palautusvirhettä, mikä on sisällä pelatessa aika käsittämätön tilasto, Heliövaara kertoi välierästä.
Loppuottelussa asettuivat vastaan neljänneksi sijoitetut japanilainen Toshihide Matsui ja tanskalainen Frederik Nielsen, jonka kanssa Heliövaara voitti aiemmin tänä vuonna yhden ITF-turnauksen. Loppuottelussa läpi turnauksen vahvasti syöttäneet Heliövaara/Laaksonen olivat syöttämisen lisäksi myös edellä pelin muilla osa-alueilla heti alusta alkaen. He ottivatkin molemmissa erissä tarvittavat murrot heti erien alkuvaiheissa, mikä toi turnausvoiton erin 6-3, 6-4.
– Mahtava fiilis ottaa pokaali kotiin! Ennen turnausta saimme jännätä, että mahdummeko kovatasoiseen kilpailuun edes mukaan, mutta onneksi mahduttiin. Finaalissa olimme erittäin hyviä syöttöpelissä, minkä lisäksi palautuspeli oli oikeassa paikoissa tehokasta. Verkkopeli ei ollut ihan parasta, mutta oli kiva huomata, että peruspeli riitti näinkin selvään voittoon ihan kovaa paria vastaan, tyytyväinen Heliövaara kommentoi.
Kyseessä on Heliövaaran uran kolmas ATP Challenger -turnausvoitto. Edellinen tuli Laaksosen kanssa heinäkuussa Båstadin €43,000+H Challenger-turnauksessa. Tämä on myös Heliövaaran kauden seitsemäs nelinpelimestaruus – kaksi on tullut siis Challenger-tasolla ja viisi ITF-kiertueella.
– Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon kisaa Knoxvillessa, kunhan vaan päästään mukaan, lopetti Heliövaara.
Vuoden 2018 aikana on Heliövaara nostanut ranking-sijoitustaan komeasti. Nelinpelissä hän aloitti vuoden sijalta 664 ja tulevalla listalla sijoitus tulee olemaan jo maailman 160 parhaan joukossa – myös kaksinpelissä nousua on tullut lähes 400 sijaa, nyt listasijoitus on 319.
Lähde: Tennisliiton tiedote