Mestaruusliigan mitalisuosikki nopeutti hyökkäyspelaamistaan – Huippuhakkurista lupaava arvio

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelataan lauantaina kaksi ottelua. Vantaa Ducks isännöi Ruudun tv-ottelussa oululaista Ettaa. Vierasjoukkue on kahden ottelun voittoputkessa, jota edelsi 2-3 -kotitappio juuri Ducksia vastaan.

Ettan alkukauden otteluruuhka on alkanut viime viikkoina helpottaa, mikä miellyttää päävalmentaja Olli Kuoksaa.

– Lokakuussa oli aika myllyä, kun pelasimme kymmenen peliä lyhyessä ajassa. Selvisimme siitä suhteellisen kuivin jaloin. Nyt olemme päässeet harjoittelemaankin. Tuloksellisesti alkukausi on mennyt ok-tasolla, mutta pelissä on kehitettävää paljon. Tänä vuonna tärkeintä on, että olisimme kovia keväällä, Kuoksa sanoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Etta on Mestaruusliigassa viikonlopun alla neljäntenä. Se on kaatanut syksyn aikana muista kärkijoukkueista Savo Volleyn kotona ja vieraissa, voitot Hurrikaani Loimaata vastaan ovat 1-1. Kuoksan suurin tyytyväisyys kohdistuu nimenomaan tuloksiin.

– Kaksi Savo Volleyn voittoa ja Hurrikaani-voitto olivat hyviä, ja totta kai muutkin voitot. Ei liigassa ole yhtään heittopussia. Peli ei kuitenkaan ole vielä uomissaan. Hyökkäyspeli on vielä nuhaista verrattuna siihen, mitä sen pitää olla. Olemme nopeuttaneet sitä tietyillä paikoilla, ja silloin passarin ja hyökkääjien yhteistyö pitää olla saumatonta. Ainahan voisimme palata vanhaan, mutta se ei riittäisi keväällä. Se on vähän niin kuin Uuno Turhapuro sanoi, että voihan sitä nopeammin kirjoittaa, mutta silloin virhelyöntien määrä kasvaa, hän naurahtaa.

Ettan joukkueessakin on kesällä maajoukkueen mukana olleita pelaajia. Edustushommien vaikutukset ovat olleet kahden avainpelaajan, yleispelaaja Antti Ronkaisen ja hakkuri Joonas Jokelan kohdalla täysin päinvastaiset.

– Ronkainen pelasi lokakuun MM-kisojen höyryillä aika kivasti. Samoin uusi keskipelaajamme Nuutti Niinivaara on tuonut omalla expertiisillään meille lisää, Kuoksa aloittaa alkukauden onnistujia kysyttäessä.

– Joonas oli maajoukkuekesän jälkeen fysiikaltaan aika heikossa hapessa. Maajoukkueessa viritettiin pelaajia, ja Joonas oli siinä ryhmässä vasta kolmoshakkurina. Jouduimme vetämään hänen kanssaan ihan peruskuntokauden, hän valottaa.

Jokela voitti viime kaudella Mestaruusliigan runkosarjan pistepörssin, joten potentiaalia joulukuussa 20 vuotta täyttävässä hakkurissa on.

– Ilman muuta! Fysiikkatohtorimme Markku Lappalainen sanoikin hiljattain, että tammikuussa Joonas alkaa lentää, Kuoksa sanoo.

Sarjataulukon tilanteesta huolimatta viikonlopun urakka ei tule olemaan Ettalle helppo.

– Hieman pelonsekaisin tuntein menemme. Ducks pelasi VaLePaa vastaan hyvin ja viime pelit ovat olleet heiltä hyviä. Lumo-halli on ollut meille aina paha paikka, ja onneksi nyt pelataan Helsingin Urheilutalolla, ja se voisi olla meille helpompi. Sarjataulukko kertoo aina jotain ja pelilliset jutut voivat kertoa eri asioita. Meillä on iso työ saada Etta-logoiset paidat päällä pelaavat pelaamaan.

Vantaa Ducks-Etta nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa lauantaina kello 16.50.

Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.