Raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Tyson Furylla on edessään uransa rahakkain ottelu lauantaina Deontay Wilderia vastaan. Fury aikoo käyttää tilinsä hädässä olevien auttamiseen.

Tyson Fury haastaa Deontay Wilderin WBC-liiton titteliottelussa Los Angelesissa. Vaikeiden vaiheiden jälkeen paluuta huipulle tekevän Furyn ennakoidaan tienaavan ottelusta seitsemännumeroisen summan.

Omien sanojensa mukaan hän ei aio käyttää penniäkään itse.

– Aion antaa rahat köyhille ja rakentaa koteja kodittomille, Fury kommentoi Irish Mirror -lehdelle.

Furyn aikomukset kuulostavat erittäin laupeilta, mutta myös yllättäviltä. Hän oli itsekin pahassa ahdingossa vasta vähän aikaa sitten taisteltuaan masennuksen ja päihdeongelmien kanssa.

– Minulla ei ole sille paljon käyttöä, en ole kiinnostunut tulemaan miljonääriksi tai miljardööriksi. Olen nyrkkeilijä, en liikemies. Luultavasti tulen menemään samaa polkua kuin kaikki muutkin nyrkkeilijät: lopun viimein puilla paljailla. Rahoja ei voi viedä mukanaan, joten saman tien voi tehdä jotain niillä ja auttaa ihmisiä, jotka eivät pysty auttamaan itseään, Fury pohti.

Furylla on entuudestaan neljä lasta ja hänen vaimonsa Paris odottaa parin viidettä jälkeläistä. Furyn mukaan lapset saavat kuitenkin itse ansaita oman omaisuutensa.

– On helppoa tuhlata jonkun toisen rahoja. Minun ansaitsemani rahat ovat käytännössä verirahoja. Minun lasteni täytyy ansaita oma elantonsa ja luoda oma tiensä. He eivät voi elää minun nimelläni ja maineellani, koska se on liian helppo tie.

Wilder vs. Fury -ottelu 1. joulukuuta on katsottavissa suorana pay-per-view-lähetyksenä Viaplayssa hintaan 49,99€.

Lähde: Irish Mirror.