Salibandyliigassa peräkkäisillä sijoilla olevat Steelers ja LaSB kohtaavat sunnuntaina elintärkeässä ottelussa. Kumpikin joukkue tulee otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Heikkojen tulosten myötä piste-ero pudotuspeliviivaan on kasvanut.

Steelers on kahdeksatta sijaa jäljessä viisi pistettä ja LaSB jo kahdeksan pistettä. Ottelun panoksia ei yhtään vähennä se, että kyseessä on paikalliskamppailu, kun lammilaiset matkaavat Hämeenlinnaan.

LaSB:n päävalmentaja Teemu Varis kertoo SuomiUrheilu-sivuston haastattelussa kyseessä olevan kuitenkin tavallinen kolmen pisteen runkosarjaottelu asetelmista huolimatta. Joukkue lähtee parantamaan Steelersiä vastaan viime pelien heikkoja kohtia. Etenkin maalinteko on tökkinyt.

– Maalipaikkoja on ollut, mutta palloa ei ole saatu maaliin. Muutama voitto saisi olla enemmän. Olisimme siten omalla tasolla tuloksen näkökulmassa.

– Puolustus on aika mintissä. Lähinnä maalit ovat tulleet omista virheistä. Olemme antaneet liikaa helppoja maaleja. Vastustaja ei ole joutunut tekemään hirveästi töitä maaliensa eteen. Huolellisuus on se avain juttu, etenkin keskialueella, Varis painottaa.

– Organisoitua viisikkoa vastaan meille ei ole maaleja tullut. Tasapainokin on ihan kohdillaan, mutta olemme antaneet palloa virheellisesti pois väärissä kohdissa kenttää.

Valmentajan mukaan joukkue on käyttänyt tällä viikolla harjoituskentällä aikaa siihen, että maaliverkot kiristyisivät sunnuntaina.

– Koko kärkikenttien viimeistelytehokkuus. Odotan viimeistelyltä enemmän, kun se paikka tulee. Olemme harjoituksissa pohtineet, mitkä sitä voisi auttaa.

– Selkeästi harjoitus tekee tulosta. Yritämme saada laadukkaampia laukauksia oikeisiin paikkoihin. Yläkulma on huono vaihtoehto, se on helppo maalivahdin käsille ja jos laukaus menee yli, menetetämme pallon, Varis puntaroi.

LaSB-leirissä tiedetään, keitä Steelers-pelaajia kannattaa varoa.

Lastikan Ville on Suomen eliittiä. Maailman parhaimpia pelaajia. Hänen kämmen täytyy pysyä kurissa. Vetoa ei saa maalille asti päästää, niin laadukas se on.

– Häntä pitää puolustaa lähempänä ja antaa mailapaine.

Varis nostaa Steelers-miehistöstä myös toisen nimen esiin.

Johanssonin Timo. Lastikka-Johanssonia voidaan pitää melkein koko liigan parhaimpana tutkaparina. Tasainen porukka, mutta tuossa ovat ne heidän terävimmät syömähampaat, LaSB-koutsi arvioi.

Varis pitää pudotuspelipaikkaa vielä mahdollisena joukkueelleen, joka oli jo ennen kautta tavoitteena. LaSB:n yksi isoimmista voimavaroista on rakoilematon joukkuhenki.

– Poikkeuksellinen joukkue. Poikkeuksellisen hyvä imapiiri. Sellaisia persoonia että huhhuh. Kaikki tulevat hymyssä suin hallille.

– Se vaikuttaa varmasti, että ollaan yhdessä noustu alhaalta ylös ja juuret ovat pienellä paikkakunnalla.

Päävalmentaja paljastaa pukukopin kovimmat tirehtöörit.

Vilenin Henri on kapteenina yksi niistä, mutta kyllä tuo Rasmus Kainulainen on aikamoinen velikulta. Hänen toimintansa on ihailtavaa seurattavaa.

Steelersin ja LaSB:n välinen ottelu pyörähtää käyntiin sunnuntaina klo 17.00.

Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa! Ruutu

Jesse Happonen