Norjan Therese Johaug palasi kilpailukiellon jälkeen hiihdon maailmancupiin sunnuntaina Rukalla. Norjalainen osoitti heti olevansa omalla tasollaan ja voitti kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun ylivoimaisesti.

– Asetin jo kauan sitten tavoitteen, että haluan voittaa paluukilpailuni, Johaug sanoi Yle Urheilun haastattelussa kilpailun jälkeen.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Ruotsin Charlotte Kalla, joka hävisi Johaugille 22,5 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Kallan maanainen Ebba Anderson, jolle eroa kärkeen kertyi 32,8 sekuntia.

Krista Pärmäkoski ei ollut sunnuntaina parhaimmillaan, vaan jäi kilpailussa parhaana suomalaisena kuudenneksi 55,5 sekunnin erolla Johaugiin. Samalla päättyi myös Pärmäkosken kolmen peräkkäisen maailmancupin osakilpailuvoiton putki perinteisen hiihtotavan kymmenen kilometrin kilpailuissa.

Muiden suomalaisten osalta kilpailu oli murheellinen. Laura Monenen oli kilpailun 25. yli kahden minuutin erolla kärkeen ja Kerttu Niskanen 30. Riitta-Liisa Roponen oli maalissa sijalla 32 kaksi minuuttia ja 24 sekuntia kärkeä perässä.