Riihimäen Cocksin kuparinen VELUX EHF Champions Leaguen voittosarakkeessa rikkoontui isänpäivänä, kun Cocks nousi vahvan toisen jaksonsa ansiosta 31-29 (14-18) -voittoon sveitsiläisestä Wacker Thunista. Ottelu pelattiin Energia-areenassa Vantaalla.

– Haluan kiittää Thunia kahdesta hyvästä ottelusta, vastakkain oli kaksi samantasoista joukkuetta, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas sanoi joukkueen tiedotteessa.

Kotiyleisön vahvasti kannustamana Cocks puolusti uhrautuvasti ja jyvä oli kohdillaan toisessa päädyssä ratkaisuhetkillä. Viime sekunnit Vantaan Energia Areena juhli punakeltaisena ja kautta aikain ensimmäinen suomalaisvoitto Mestarien liigassa oli tosiasia.

– Tunnelma on nyt todella katossa, olen iloinen käänteestä, jonka onnistuimme toisella jaksolla tekemään. Se oli paljon parempi kuin avausjakso ja teimme asioita kentällä enemmän sillä tavoin kuin oli sovittu.

Savukynas osoitti kiitoksen sanansa laajalle, mutta muistutti ennen kaikkea joukkueen omasta panoksesta isänpäivän ottelussa.

– Onnittelut joukkueelle, onnittelut seuralle ja onnittelut koko suomalaiselle käsipallolle. Tästä pitää nyt nauttia.

Cocksin D-lohkosta ja C-lohkosta etenevät jatkoon lohkoykköset ja –kakkoset. C- ja D-lohkoissa on kuusi joukkuetta.

Cocks on lohkossaan viidentenä Wacker Thunin edellä.