HKV:n Aki Nummela juoksi Valencian maratonilla sunnuntaina ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 2.17.57. Hän eteni läpi kisan tasaista vauhtia ja kaivoi lopussa pienen kirin vaikka jalat kramppasivat rajusti.

– Sama homma kuin viime vuonna. Viimeisellä kahdeksalla kilometrillä pohkeet alkoivat krampata. Ennätykseen pitää kaikesta huolimatta olla tyytyväinen, Nummela harmitteli.

Nummelan aiempi ennätys oli vuosi sitten Valencian maratonilla syntynyt 2.19.00. Nyt hän ohitti puolimatkan ajassa 1.09.09, ja koki, että ilman loppumatkan ongelmia ennätys olisi parantunut enemmän.

Yritys kiristää vauhtia 30 kilometrin jälkeen hiipui jalkavaivoihin.

– Krampit alkoivat 34 kilometrin kohdalla toisesta pohkeesta ja levisivät toiseen ja sitten takareisiin. Voimien puolesta olisi ollut mahdollista kiristää. Sen viimeisen 100 metriä kirin suorin jaloin, että pääsin alle kahden tunnin ja 18 minuutin, Nummela kertaili.

Nummela, 33, kauden paras ennen Valencian kilpailua oli Hampurissa keväällä juostu 2.19.47.

Vattulainen keskeytti

Joensuun Katajan Arttu Vattulaisen uran ensimmäinen maraton jäi kesken 35 kilometrin kohdalla. Hän aloitti juoksun Nummelaa vauhdikkaammin ja ohitti puolimatkan ajassa 1.07.56, mutta 25 kilometrin jälkeen vauhti alkoi hiipua.

– Aika klassinen juttu. 25 kilometriin meni kivasti, mutta sitten alkoi jaloista loppua paukku, Vattulainen sanoi.

– Maratonia varten tarvitaan harjoitteluun vielä lisää määrää, pitkiä harjoituksia ja sitä kautta kovuutta. Tuo vauhti ei tuntunut pahalta.

Miesten kilpailun voitti Etiopian Leul Gebrselassie ajalla 2.04.31. Naisten kilpailun vei Etiopian Ashete Bekele ajalla 2.21.14.

Lähde: Urheiluliiton tiedote