Ampumahiihdon maailmancup siirtyi Itävallasta Tsekin Nove Mestoon, jossa torstaina oli vuorossa miesten pikakilpailu.

Kilpailun voittoon hiihti maailmancupin kärkisijaa pitävä Norjan Johannes Thingnes Bö. Kärkikolmikon täydensivät toiseksi hiihtänyt Venäjän Aleksandr Loginov (+21,0) ja Ruotsin Martin Ponsiluoma (+54,2).

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi 46:nneksi sijoittunut Tero Seppälä. Makuun puhtaasti selvittänyt, mutta pystypaikalta kaksi sakkokierrosta kiertänyt Seppälä jäi kärjestä 2.15,6. Tuomas Grönman oli toiseksi parhaana suomalaisena 54:s. Yhden sakkokierroksen ampunut Grönman jäi kärjestä vajaat kaksi ja puoli minuuttia.

Yksi päivän suomalaisonnistujista oli ensimmäistä maailmancup-kauttaan kiertävä Jaakko Ranta. Puhtaasti ampunut Ranta sijoittui 62:nneksi ja jäi takaa-ajopaikasta vain vajaat kolme sekuntia.

– Toinen nolla-ammunta pikakisoissa putkeen, siihen olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Se ammunnan rytmi on nyt löytynyt ja taulut kaatuu tasaisen varmasti. Tänään pisteitä tarjottiin vielä viimeiselle kierrokselle lähtiessä, ja siinä kohtaa oltiin vielä loistavissa taisteluasetelmissa. Ehkä tänään valitsin kuitenkin väärän suksen. Se ei ollut ylämäkeen niin hyvä kuin olisin halunnut, Ranta kertoi Ampumahiihtoliitolle.

Olli Hiidensalo oli kahdella sakkokierroksella pikakilpailun 68:s.