Alastaron Urheilijat järjesti Futsal Cupissa todellisen yllätyksen, kun joukkue pudotti liigajoukkue SoVon cupin toisella kierroksella. Ottelu päättyi Alastarolla trilleirimäisten vaiheiden jälkeen lukemiin 11-10. AU pelaa Länsi-Suomen piirin Kakkosessa, joten se lähti perjantai-illan otteluun todellisena altavastaajana.

Vierasjoukkue Somero oli lähes parhaalla miehistöllään mukana, kun matkasta puuttui vain Mostagh ”Mosa” Yaghoubi, jonka seura kertoi olevan ulkomailla tällä hetkellä.

Liigassa kakkosena oleva SoVo otti ottelun alussa ohjat käsiinsä liigajoukkueen rutiinilla ja peli olikin vierasjoukkueen eduksi jo 3-0, kun ottelua oli pelattu noin yhdeksän minuuttia. Nuori Alastaron joukkue kuitenkin sisuuntui ja kampesi mukaan taisteluun Tuomas Happosen ja Jani Luoman maaleilla. Kaksikko osoittautui ottelussa todelliseksi tutkapariksi, sillä 22-vuotias Happonen paukutti tehot 6+1 ja 21-vuotias Luoma 3+5. Happonen-Luoma-akseli on seuran omia kasvatteja.

Puoliajalle mentiin SoVon johdossa kuitenkin tilanteessa 7-3. Tässä kohtaa peli näytti ratkenneen, mutta pukukopista tuli nälkäinen ja taisteleva AU. Kaksi nopeaa maalia toisen puoliajan alussa sytyttivät täpötäyden Alastaro-Hallin katsojat ilmiliekkeihin.

Alastaro kampesi pelin jo tilanteeseen 6-7, mutta vierasjoukkue karkasi vielä kerran kahden maalin päähän tähtipelaaja Gesim Vocan maalilla. Tämän jälkeen AU onnistui kuitenkin neljä kertaa peräkkäin Sakari Hyvätin, Luoman ja Happosen kahdella maalilla.

SoVo reagoi kenttätapahtumiin tilanteessa 10-8 ottamalla maalivahdin pois. Vierasjoukkue onnistui tulemaan ”reikäpaidan” avulla maalin päähän. Alastaro iski kuitenkin vielä kertaalleen, kun Akseli Mäkinen pommitti rangaistuspotkun voimalla sisään viisi minuuttia ennen loppua. SoVo pääsi minuutin päästä vielä maalin päähän, mutta AU:n puolustus kesti loppuun asti, kun maalivahti Henri Saarinen venyi upeasti pallon eteen kerta toisensa jälkeen. Mäkisen pilkkuosuma jäi täten ottelun voittomaaliksi.

AU jatkaa Cupissa eteenpäin Länsi-Suomen aluemestarina ja kohtaa seuraavalla kierroksella jälleen liigajoukkueen, kun vastaan asettuu Mad Max Valkeakoskelta.

 

Sini Luoman ottamassa kuvassa Happonen&Luoma