Miesten Salibandyliiga jatkuu viikonloppuna täydellä ryminällä MM-kisoista johtuneen maajoukkuetauon jälkeen. Yksi mielenkiintoinen kamppailu käydään Steelersin ja Classicin välillä, kun hämeenlinnalaiset yrittävät haastaa maailmanmestareita pullollaan olevan sarjakärjen.

Classicin pelaajista peräti kymmenen oli mukana Suomen MM-joukkueessa sekä valmennuskaksikko Samu KuitunenJuha Jäntti. Steelersistä mukana oli vain hyökkääjä Ville Lastikka.

– Eilen oli seurakahvit ja moni tuli kyselemään, miltä tuntuu, kun on 12 vastaan yksi, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen naureskelee SuomiUrheilun haastattelussa.

– Kaikki tietävät, että heidän kohtaaminen on aika haasteellista.

– Ville pelasi kisoissa hyvin, Kemppainen lisää.

Steelers hävisi tamperelaisille syyskuun loppupuolella vieraissa luvuin 6-3.

– Hyökkäyspäässä pitää olla virkeällä jalalla liikenteessä. Pitkiä pallonhallintajaksoja tuskin tulee.

– Viime kohtaamisessa pystyimme haastamaan heidät. Siitä on iso apu, että kaikki tietävät nyt, mikä se tempo ja vauhti tulee olemaan. Viime pelissä katselimme vähän hallin valoja. Classicin tempo on muihin nähden niin mielenvikainen. Asicsien ei auta olla väärässä jalassa, valmentaja korostaa.

Steelersillä on nyt iskun paikka, koska Classic ei ole päässyt harjoittelemaan aikoihin koko joukkueen voimin.

– Jos joskus sen voi voittaa, niin nyt on sen aika. Siellä voi aika monella pelaajalla olla tankki tyhjä.

– Voitto vaatisi silti meiltä 110-prosenttisen onnistumisen. Olemme altavastaajan asemassa ja heitä vastaan tarvitaan vähän onnea ja tuuriakin, Kemppainen toteaa.

Classic voittaa etenkin materiaalin laajuudessa Steelersin, joka on ollut tällä kaudella pitkälti Lastikan ja Nico Jonaesonin tehojen varassa.

– Classicilla on 2,5 kenttää, joka sitä tulosta pystyy tekemään. Muilla se jää reiluun kentälliseen pelaajia.

Kemppainen korostaa kuitenkin joukkueen yhtenäisyyden merkitystä.

– Sillä Suomi voitti MM-kisoissa Ruotsin esimerkiksi. Ruotsilla oli 22 omaa persoonaa, mutta Suomi oli tiivis joukkue.

– Ennemmin mä ottaisin yhtenäisen joukkueen, kuin kymmenen Lastikan tasoista taitopelaajaa. Jos ymmärrät mitä tarkoitan, Kemppainen heittää.

Steelers isännöi Classicia lauantaina klo 17.00.

Jesse Happonen