Allyson Felix on kertonut vaikeasta synnytyksestä ja vanhemmuudestaan ESPN:lle.

Kuusinkertainen olympiavoittaja koki viime kuussa kauhunhetkiä, kun synnytyksen aikana lapsen syke alkoi hidastua ja jouduttiin tekemään hätäsektio. Jos jo käynnistynyt synnytys ei etene toivotulla tavalla, ja äidin ja lapsen hyvinvointi ovat vaarassa, voidaan kyseiseen operaatioon päätyä.

Yleisurheilutähti synnytti jo 32.raskausviikolla, kun normaali raskaus kestää keskimäärin 40 viikkoa. 32. viikolla lapsi on kohdussa saavuttanut noin puolet syntymäpainostaan. Tyttölapsi painoi vain 1,6 kilogrammaa.

– Olen todella kiitollinen. Joka päivä istun tyttäreni luona vastasyntyneiden tehohoito-osastolla, ja katson, kun hän taistelee. Joka päivä hän tulee vahvemmaksi ja kauniimmaksi, Felix kertoo ESPN:llä

– En välitä, vaikka en kilpailisi enää koskaan. Rukoilen vain, että hän toipuu ja kaikki on hyvin.

Yhdysvaltain yleisurheiluliitto tiedotti, että sekä äiti että lapsi voivat nyt kohtalaisen hyvin.