Liigavalmentajalta vaatimus omilleen: ”Haluan joukkueeseeni viimeisen pisteen tekijöitä”

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona Vantaa Ducksin ja Akaa Volleyn kohtaamisella. Kotijoukkue Ducks on ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja voittanut neljä viimeisestä kuudesta pelistään.

Voitot ovat irronneet kaksi kertaa Oulun Ettasta ja kertaalleen Kokkolan Tiikereistä ja Hurrikaanista, ja ne muodostavat samalla Ducksin koko voittosaldon. Ducks hävisi kauden seitsemän ensimmäistä otteluaan.

– Kun katsoo alkukauttamme, niin sieltä löytyy yhdeksän erää, jotka hävisimme kahdella pisteellä. Eriin ei ole löytynyt viimeisen pisteen tekijää. Ensimmäisten pisteiden tekijöitä löytyy joka joukkueesta, mutta olen aina sanonut, että haluan niitä viimeisen pisteen tekijöitä. Vaikka suoritus on molemmissa täysin sama, niin niiden ero on iso, tuumaa Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen SuomiUrheilu-sivustolle ottelun alla.

– Olemme pelanneet hyvällä vastaanotolla ja passari on löytänyt hyökkääjät. Lentopallo on niin pienestä kiinni. Kun yksi pallo meiltä pois ja se menee toiselle, niin siinähän se erä sitten aina on, hän sanoo.

Ducks oli kiinni edellisessä ottelussaan erävoitossa myös liigan suosikkeihin kuuluvaa Savo Volleyta vastaan, mutta menetti jopa seitsemän pisteen johdon. Se kuitenkin kertoo siitä, että joukkueessa on potentiaalia.

– Johdimme 19-12, ja peliä olisi pitänyt venyttää. Siinä sählättiin, emmekä saaneet palloa kuolemaan. Petteri Penttinen syötti verkon kautta kenttään, ja yksi hyökkäyksemme oli menossa torjunnasta leveäksi, mutta osui meidän brassiamme jalkaan. Siinä se paine sitten kasvoi, harmittelee Tuominen.

Ducksilla on pieniä kokoonpanohuolia ottelun alla, mutta hyvääkin löytyy.

– Passarimme Akseli Lankinen on parantanut todella paljon, hänet valittiin juuri liigan kuukauden tähdistöön. On tärkeää, että passaripeli on stabiilia. Toni Kankaanpää on luottomiehenä yleispelaajana. Meillä on vain kaksi keskitorjujaa, kun Atte Rissanen on telakalla. Antti Vallin siirtyi kesällä hakkurista keskipelaajaksi. Atte Kyrölä on ollut kuumeessa, kertoo Tuominen.

Sarjataulukko kertoo siitä, että keskiviikon ottelussa Akaa Volleyta vastaan kyseessä on todellinen kuuden pisteen kamppailu. Akaa nimittäin on viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena ja Ducks yhdeksännellä eli viimeisellä sijalla neljä pistettä sen takana.

Pudotuspeliviiva on tällä kaudella raaka, sillä juuri sen alle jäävä joukkue joutuu liigakarsintoihin.

– Katson sarjataulukkoon sitten, kun kaikilla joukkueilla on pelattuna sama määrä otteluita, sanoo Tuominen viitaten siihen, että Ducks on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Akaa.

– Itse asiassa Akaalla on enemmän tappioita kuin meillä, ja sitä pitäisi nytkin katsoa. Lähdemme otteluun aivan samalla tavalla kuin Ettaa ja Hurrikaaniakin vastaan. Määrätyllä tavalla pitää löytyä määrätyissä tilanteissa määrättyä kovuutta, Tuominen sanoo.

Vantaa Ducks − Akaa Volley nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa keskiviikkona kello 18.20.

Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!