Joulun pyhien välipäivinä suomalainen naistennis oli esillä muutamissa julkaisuissa, joissa tuotiin esille negatiivissävytteisesti naistenniksen asemaa Suomessa. Naismaajoukkueen kapteeni Emma Laine haluaa oikaista uutisoinnin virheellistä sävyä.

– Naistennis ja maajoukkuetoiminta on mennyt hyvään suuntaan viimeisten vuosien aikana Suomessa. Uutisoinneissa minun kommenteista julkaistiin vain negatiiviset asiat. Myös positiivisia asioita on tapahtunut naistenniksessä Suomessa ja tapahtuu edelleen, mikä on hieno asia, Laine sanoi Tennisliitolle.

Laine on myös harmissaan, että uutisoinnissa luotiin vastakkainasettelua hänen ja liiton välille sekä siitä ettei Tennisliitto tekisi naistenniksen eteen töitä.

– Kuten sanoin, niin paljon hyvää on tapahtunut liiton toimesta ja yhteistyö sujuu hienosti. Nykyään on enemmän ihmisiä naisten maajoukkueen taustoilla sekä yhdessä mietimme asioita turnauksia ennen, aikana ja jälkeen. On tärkeää, että yhdessä teemme asioita naisten sekä tyttöjen tenniksen eteen Suomessa.

Laine on innoissaan käsissään olevasta joukkueesta. 32-vuotias Laine ja 34-vuotias Piia Suomalainen ovat olleet suomalaisen naistenniksen voimakaksikko käytännössä koko 2000-luvun. Nyt heidän rinnalleen on noussut kovia pelaajia, kun 17-vuotias Oona Orpana, 18-vuotias Anastasia Kulikova ja 24-vuotias Mia Eklund muodostavat tämän hetkisen kärkitrion Suomessa. Lisäksi nuorten maajoukkueista, Porsche Junior Team Finland, on nousemassa useita pelaajia kansainvälisille kentille.

– Tämän vuoden aikana koimme useita hienoja uutisia niin nais- kuin miestenniksen puolelta. Naisten puolella nuoret Orpana, Kulikova ja Eklund ylsivät ammattilaisturnausvoittoihin ja tuntui, että lähes viikoittain menestyivät myös juniorit. Suomalaisessa tenniksessä on päällä positiivinen suuntaus, tosi hyvä tilanne, Laine kommentoi.

Lähde: Tennisliitto