Salibandyliigassa kolmantena oleva TPS palasi maajoukkuetauolta voitokkaasti, kun se voitti sekä LaSB:n että Kooveen. Vaikka tuloksena oli kuusi sarjapistettä, ei TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen ollut täysin tyytyväinen peleissä nähtyyn.

– LaSB-peli oli vaisu rutiinisuoritus. Koovee-pelin viimeinen erä oli hyvää. Oli hyvä fiilis ja kentällä näkyi niitä asioita, joita oli tauolla harjoiteltu, joten voisi sanoa, että positiivinen paluu.

– Näin paljon samaa Kooveessa kuin Tepsissä 5 vuotta sitten. Nuori joukkue, joka tekee hyvin duunia ja puolustaa. Vaatimustaso nousi siihen peliin LaSB-kotipelistämme huomattavasti, Ruotsalainen arvioi SuomiUrheilun haastattelussa.

TPS:n paidassa pelaa kolme tuoretta maailmanmestaria, kun Mikko Hautaniemi, Lauri Stenfors ja Miko Kailiala edustivat Suomea Prahan MM-kisoissa. Maajoukkuetauko aiheutti muulle ryhmälle omat haasteensa.

– Se oli tietty haaste kaikille pelaajille. Alla oli kova odotus niillä, ketkä eivät kisoissa olleet. He harjoittelivat 3,5 viikkoa, joten nälkää oli pelata. Oltiin valmistuttu pelaamaan ilman kisapelaajia, mutta sitten he olivat terveenä ja intoa oli pelata, Ruotsalainen kertaa.

Joukkue pyhitti maajoukkuetauon laadukkaalle harjoittelulle.

– Keskityttiin tiettyihin asioihin. Hyökkäyspeleissä oli tiettyjä pieniä juttuja, joita halusimme tehdä paremmin. Haluamme enemmän palloa ja olla sen kanssa vaarallisempia. Tavoite olisi, että vastustaja joutuisi rikkomaan meitä enemmän ja pääsisi hyökkäämään huonommista asemista, Ruotsalainen paljastaa.

Isossa kuvassa TPS:n alkukausi ei ole tuonut yllätyksiä

– Aika odotetunlainen. Uusia pelaajia, niin kestää hieman että pelillisesti klikkaa. Esimerkiksi Sveitsin liigassa on eri meininki ja kuviot, josta meille tuli pelaajia. Viisikkopelaamisessa on ollut tekemistä, valmentaja pohtii.

Ruotsalaisen mukaan joukkueen tavoite on kavuta runkosarjassa kakkoseksi joukkueen oman edun vuoksi.

– SPV:n selkä on ehdottomasti tavoitteena. Kakkospaikka helpottaa tekemistä keväällä. Kuusi kärkijengiä ovat tikissä ja kukaan ei halua kohdata toisiaan, joka näkyy sitten pudotuspeliparien valinnoissa.

– Classic näyttää edelleen kääntävän pelejä, TPS-koutsi toteaa sarjan piikkipaikkaa pitävästä tamprelaisryhmästä.

Turun Palloseuralla on ainakin paperilla kovempi joukkue kuin viime kaudella.

– Jos ei olisi, olisimme epäonnistuneet kesällä valmennuksen kesken.

– Tilastojen mukaan nyt ainakin on ollut, mutta joukkue mitataan vasta keväällä. Tässä on oltu niin monta kertaa puolivälierissä mukana, että en pidä runkosarjan ykkös-, kakkos- tai kolmossijaa minään mittarina, Ruotsalainen sanoa painokkaasti.

Jesse Happonen